» » » » » Când Staţia Spaţială Internaţională trece deasupra casei tale, NASA îţi trimite un mesaj


Staţia Spaţială Internaţională este, după Soare şi Lună, cel mai strălucitor obiect de pe cer. Dacă ştii unde să te uiţi, poţi să o observi cu uşurinţă, cu ochiul liber. Dar numai în cazul în care ştii unde să priveşti. Şi din moment ce Pământul se roteşte pe măsură pe Staţia Spaţială Internaţională îl orbitează, este extrem de greu să calculezi singur poziţia acesteia la un moment dat. 

NASA ştie însă cu precizie unde se află Staţia în raport cu Terra în fiecare secundă. De mai multe ori pe săptămână, experţii de la Centrul Johnson Space din Houston calculează 4.600 de locuri de pe Terra din care Staţia poate fi văzută cu ochiul liber. 

NASA a creat un serviciu prin intermediul căruia le sunt trimise mesaje, pe e-mail sau pe telefonul mobil, celor care doresc să ştie când va trece Staţia Spaţială Internaţională deasupra casei lor. Mesajele sunt trimise cu câteva ore înainte de trecerea Staţie Spaţiale Internaţionale. 
http://www.antena3.ro/stiinta/cand-statia-spatiala-internationala-trece-deasupra-casei-tale-nasa-iti-trimite-un-mesaj-190793.html

AICI VĂ PUTEŢI ABONA LA SERVICIUL NASA


Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply