» » » » Aparatul pe care l-ai văzut în filmele CSI, folosit şi de criminaliştii români pentru prinderea criminalilor. Acesta l-a dat de gol pe Cioacă


Noile probe descoperite de criminalişti în cazul "Elodia" au fost obţinute cu un dispozitiv de ultimă generaţie. Este vorba despre o lanternă specială, care poate scoate la lumină, la propriu, urme care altfel nu ar fi vizibile cu ochiul liber. CrimeLite este un dispozitiv nou pentru criminaliştii români, dar folosit de ani de zile de detectivii americani.
O casetă compactă din aluminiu, repartizată pe compartimente, este indispensabilă pentru criminaliştii care fac cercetări în locul în care s-a produs o infracţiune. Conţine trei lanterne, trei perechi de ochelari, filtre de lumină şi alte mici ajutătoare. 

Traseul se face cu lanterna care emite o lumină de culoare albă. Şi lumina de culoare verde este indispensabilă. Ea arată urmele biologice rămase după comiterea unei fapte penale. 

După identificarea probelor urmează ridicarea lor. 

Astfel au fost găsite şi urmele de sânge ale Elodiei, pe baza cărora procurorii au cerut arestarea lui Cioacă.

Chiar dacă se încearcă îndepărtarea lor, anchetatorii le pot găsi aproape oricând, în orice.

După ce se încheie cercetarea de la faţa locului, toate probele ridicate merg la un laborator pentru a fi analizate.
http://www.antena3.ro/stiinta/aparatul-pe-care-l-ai-vazut-in-filmele-csi-folosit-si-de-criminalistii-romani-pentru-prinderea-criminalilor-acesta-l-a-dat-de-gol-pe-cioaca-193891.html

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply