» » » » » Carlos Sacalul - un terorist pur sange


 Pe numele sau adevarat Ilici Ramirez Sanchez, de origine venezuelean, Carlos Sacalul este actualmente inchis pe viata in Franta. Este cel mai faimos terorist politic international (suporter al lui Bin Laden), cu numeroase crime dovedite, atacuri cu bombe si grenade si cu planuri de atac terorist asupra mai multor obiective, printre care si o centrala nucleara din Franta. El ar fi avut o legatura si cu Securitatea din Romania, dupa condamnarea la moarte a lui Ion Mihai Pacepa, in 1978.


Atacul de la Viena
Fiu al unui avocat comunist din Venezuela, Ilici Carlos Sacalul (n. 1949) mai are doi frati, pe "Lenin" si "Vladimir". Asta spune totul despre mediul in care a crescut. Studiaza partial la Londra si apoi la Moscova, iar la 21 de ani se inscrie voluntar in Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei (FPEP). Trebuie spus ca numele de "Carlos" i-a fost dat de ofiterul de recrutare al FPEP, iar "Sacalul" l-a primit dupa porecla data de "The Guardian", dupa romanul "Ziua sacalului" (de Frederick Forsyth, 1971). Activitatea lui criminala incepe in Anglia, prin tentativa de ucidere a unui om de afaceri evreu si atacul cu bombe asupra unei banci londoneze (1973). Apoi ataca cu bombe unele redactii pariziene, arunca grenade intr-un restaurant din Paris (2 morti si 30 raniti), ataca cu aruncatoare de grenade doua avioane de pe aeroportul Orly, contra companiei israeliene El Al (1975). Se poate spune ca Sacalul era deja "bine antrenat" atunci cand a declansat actiunea care-i va aduce declinul si in cele din urma, capturarea.
In decembrie 1975, la cartierul central al OPEC (Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol) din Viena, Sacalul este in fruntea unui comando de sase persoane. El ia peste 60 de ostateci si ucide trei. Pune conditii austriecilor (comunicate radio pentru "cauza palestiniana" din 2 in 2 ore) si un avion. Primeste avionul si zboara cu 42 de ostateci la Alger. De acolo il preia un avion pilotat (atentie!) de Neville Atkinson (fost ofiter al flotilei britanice), pilotul personal al lui Gaddafi timp de zece ani. Ultimii ostateci sunt eliberati, iar unii teroristi primesc azil in Libia. Cand lucrurile pareau sa se fi terminat cu "asaltul contra OPEC", unii lideri palestinieni incep reprosurile impotriva Sacalului. Printre ostateci erau mai multi arabi, pe care teroristul i-ar fi eliberat pentru bani grei (el afirmand mereu ca lupta doar pentru "cauza"). Sumele erau de ordinul zecilor de milioane de dolari. Pe de alta parte, Sacalului i s-a mai reprosat ca, desi a primit ordine, el nu a executat doi ministri importanti ai OPEC (din Iran si Arabia Saudita). Pentru aceste motive, liderii FPEP l-au exclus din organizatie. Nu se stie nici astazi cum si-a motivat teroristul acele decizii de la asaltul asupra OPEC din Viena. Cert este ca a incercat ulterior sa-si faca propria organizatie terorista ("Lupta inarmata") si ca a luat legatura cu unele servicii secrete din tarile Blocului comunist.
Anestezierea
Crimele Sacalului de dupa 1975 s-au produs in Europa, la München (contra "Europei Libere"), la Berlin etc. A atacat cu bombe doua TGV din Franta (2 morti, zeci de raniti). Ar fi planificat uciderea de dizidenti romani in Franta si eliminarea lui Pacepa (Ceausescu ar fi oferit un milion de dolari). A fost arestat in Sudan, dupa ce a fost anesteziat de doi bodyguarzi in legatura cu agenti francezi si americani. A fost legat in somn si dus la Paris... Pe timpul detentiei, a fost judecat pentru mai multe alte crime si condamnat la mai multe termene pe viata.
PAUL IOAN

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply