» » » » » Suprafata Lunii va fi analizata in vederea descoperirii semnelor unor civilizatii extraterestre demult disparute



Suprafata Lunii va fi analizata in vederea descoperirii semnelor unor civilizatii extraterestre demult disparute. Aceasta este initativa a doi oameni de stiinta de la Universitatea de stat din Arizona care au nevoie insa de fonduri in misiunea lor. Ei considera ca, prin analiza atenta a miilor de imagini care surpind suprafata selenara, pot fi identificate eventuale urme ale civilizatiilor extraterestre care ar fi strabatut sistemul nostru solar.

Profesorii Robert Vagner si Paul Davies spun ca, daca fiintele extraterestre au ajuns prin sistemul nostru solar, acestea ar fi lasat in urma lor anumite mesaje, ruine, instrumente, deseuri sau urme ale mineritului pe suprafata Lunii, aceste posibile dovezi putand fi vazute cu ajutorul unor telescoape performante si a navelor spatiale. Desi o astfel de operatiune ar fi costisitoare iar dovezile unei civilizatii extraterestre se pot lasa asteptate, cei doi spun ca, daca suprafata Lunii va fi analizata pe calculator sau cu ajutorul voluntarilor din intreaga lume, costurile ar fi mult mai mici iar o descoperire ar putea insemna un eveniment extraordinar pentru lumea astronomica.

Initiatorii proiectului sustin ca imaginile pe care le avem ale Lunii ar trebui analizate mult mai atent alaturi de celelalte date pe care oamenii de stiinta le-au obtinut in cadrul cercetarilor proprii pentru ca se poate ca acestia sa identifice semne ale interventiilor extraterestre pe Luna. Cei doi profesori din Arizona considera ca un astfel de proiect ar avea o functie complementara celorlalte proiecte care scruteaza spatiul pentru viata extraterestra.

Cei doi profesori sustin ca, desi exista o probabilitate foarte mica de descoperire a vietii extraterestre pe Luna, acest satelit prezinta anumite avantaje: apropierea sa fata de Pamant si eficacitatea cu care pastreaza urmele interventiilor extraterestre pe suprafata sa.
Suprafata Lunii va fi analizata doar daca atat organele abilitate, cat si eventualii voluntari ar „pune osul la treaba” si ar fi cu adevarat pasionati, insa si meticulosi in descoperirea semnelor civilizatiilor extraterestre de pe satelitul natural al Terrei.
Cei doi initiatori ai acestui proiect spera sa poata analiza in special fotografiile de rezolutie inalta realizate de Lunar Reconnaissance Orbiter, un telescop lansat de NASA la inceputul lui 2009. Acesta a realizat fotografii de rezolutie inalta a unui sfert din suprafata satelitului selenar. Imaginile la care au avut acces Davies si Wagner le-au aratat acestora deja locurile in care a ajuns misiunea Apollo 11, insa si urmele aselenizarilor celorlalte misiuni semnate Apollo si cele ale sondelor americane si sovietice.
Cei doi oameni de stiinta vin cu proiectul ce necesita ca suprafata Lunii sa fie  analizata pentru ca Lunar Reconnaisance Orbiter a scos deja 34.000 de imagini pe care NASA le-a facut publice, iar atunci cand naveta isi va incheia misiunea, vor fi cel putin 1.000.000 de imagini ce vor trebui analizate. Aceasta reusita ar fi foarte greu de realizat de o echipa mica.
Davies si Wagner propun doua alternative ale analizei imaginilor de pe Luna: crearea unui software specializat care sa fie capabil de a identifica imaginile ciudate de pe suprafata selenara, sau publicarea imaginilor pe Internet pe un site special conceput, acolo unde pasionatii universului din intreaga lume sa poata contribui.
Cei doi oameni de stiinta mai cred ca daca suprafata Lunii va fi analizata, o usoara descoperire ar putea fi un eventual mesaj lasat de civilizatii din alte lumi, eventual lasat intr-un crater recent. O capsula sau alt obiect asemanator ar fi optiunea ideala de mesaj pentru cei doi oameni de stiinta care mai cred si ca, sub tuburile de lava care se afla dedesubtul campiilor bazaltice ale Lunii, s-ar putea afla ruinele sau chiar actualele baze ale unor extraterestri. Mai mult,  ei cred ca intr-un astfel de mediu, urmele unei civilizatii pot ramane neschimbate un timp indelungat, iar astfel urmele civilizatilor extraterestre care ar fi poposit pe Luna ar fi ramas intacte.
Pana cand suprafata Lunii va fi analizata mai este ceva timp de trecut, nestiindu-se nici macar daca propunerea celor doi profesori din Arizona va fi luata in considerare si va lua viata. Pana atunci, puteti scruta cerul in cautare de minunatii ale universului.  dli.ro

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply