» » » Raportul UMMO si paranoia creata de efectele sale



Raportul UMMO si paranoia

Se vehiculeaza in anumite cercuri despre raportul UMMO, care ar sugera ca in lume exista extraterestri infiltrati printre noi si care ar fi realizat un raport cu privire la oameni. Pe deasupra, chiar si Papa stie de acest raport. Nu este de mirare ca acest zvon a iesit la suprafata pentru ca Vaticanul ascunde multe biblioteci misterioase despre care se spune ca ar ascunde documente ce pot schimba intreaga istorie a umanitatii. Bineinteles, de la aceste zvonuri si pana la inversunate teorii conspirationiste si de-a dreptul paranoia nu mai este decat un pas.

Trebuie stiut ca raportul UMMO sau Planeta Ummo, asa cum mai este cunoscut, reprezinta cel mai controversat subiect care implica OZN-urile si celebrii omuleti verzi din filme, acesta nefiind decat un experiment inselator. Ipoteza incredibila, insa irezistibil de fascinanta ridicase francezii si spaniolii la o stare de alerta nationala, cu gandul ca vor intalni cat de curand fiinte din spatiul cosmic. Aceasta poveste capata nuante de Codul lui DaVinci impletite cu Star Trek, insa nu este, in fond, decat o poveste a usurintei cu care mintea umana poate fi pacalita.

Pe undeva pe la jumatatea deceniului 1950-1960, Jose Luis Jordan Pena, un psihiatru spaniol, elaborase o teorie care spunea ca paranoia este mult mai raspandita in randul populatitei decat vor specialistii sa recunoasca. El credea ca paranoia se manifesta in cadrul populatiei si prin intermediul credintei in spiritism, astrologie, ingeri, demoni, farfurii zburatoare, spiridusi si alte fiinte mitice sau prin superstitii. Pe baza acestei supozitii, psihiatrul a ajuns la concluzia ca un total de aproximativ 80% din populatia globului sufera de paranoia. Cum ideile sale au fost considerate excentrice, ciudate si extremiste, Jordan a dorit sa le arata colegilor de breasla ca are dreptate si ca cel putin cei 80% din oameni sunt foarte usor de manipulat, colegii sai aflandu-se in cei 80 % din populatie, dupa spusele sale.

Raportul UMMO si paranoia Raportul UMMO a fost de fapt excrocheria psihiatrului, un experiment care a reusit sa aduca rezultate mult mai mari decat se astepta chiar acesta. Excrocheria a creat panica si in randul celor mai reputati oameni de stiinta de la acea vreme, experimentul avand rezultate pe care psihiatrul nu avea cum sa le preconizeze. Gluma specialistului avea sa provoace o noua religie, ummonismul, care i-a atras pe multi oameni reputati si specialisti in diverse domenii, multi considerand ca documentele UMMO au fost chiar analogii reale ale operei lui Jeorge Luis Borges.

Pena si-a inceput planul referitor la Raportul UMMO lansand un zvon neadevarat cu privire la prabusirea unui OZN intr-o zona rau famata a capitalei Madrid. Pentru a da autenticitate spuselor sale si a crea confuzie si panica in randul populatiei, el a venit si cu dovezi palpabile: monstre dintr-un material plastic obisnuit care se foloseste in cazul programelor spatiale desfasurate de NASA si care era cu totul necunoscut in Spania. Ba mai mult, Pena a declarat ca a gasit bucata de obiect extraterestru el insusi la locul prabusirii si ca acesta are o compozitie chimica inexistenta pe Pamant, fiind deci de provenienta extraterestra. Avand calea pavata inainte, psihiatrul isi continua planul si dezvaluia identitatea rasei extraterestre vizitatore: ummitii, descendenti de pe indepartata planeta UMMO.
Mai mult pe dli.ro

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply