» » » » Oamenii cu pielea albastră

În Munţii Apalaşi a fost descoperită o fotografie de familie, în care feţele unora dintre cei surprinşi în imagine au o nuanţă albăstrie. Chiar dacă la prima vedere imaginea ar putea fi afectată de trecerea timpului sau chiar trucată, oamenii de ştiinţă susţin că este vorba de o boală genetică de care sufereau aceştia.
Povestea lor începe în anii 1800, atunci când un francez, Martin Fugate s-a căsătorit cu americanca Elizabeth Smith, o femeie roşcată cu tenul foarte pal. Copiii din familia Fugate s-au născut cu pielea albastră în urma unei încrucişări mai ciudate de gene dintre părinţii lor, potrivit dailymail.co.uk.
Această boală se numeşte methemoglobinemie şi este caracterizată de o creştere anormală a concentraţiei sangvine de methemoglobină (metHb), o moleculă incapabilă să transporte oxigenul. Astfel, unul dintre simptome este cianoza pielii, ceea ce explică nuanţa albastră a pielii.
Familia a fost descoperită în anul 1958, atunci când unul dintre descendenţii familiei Fugate, Luke Combs, a fost nevoit să-şi ducă soţia la spital, iar doctorii i-au acordat lui mai multă atenţie decât femeii.
Medicii au ajuns la concluzia că pe lângă această culoare albastră a pielii, nu există şi alte probleme asociate bolii. "Era la fel de albastru ca lacul Louise într-o zi caldă de vară", a spus doctorul Charles H. Behlen în 1974 pentru publicaţia Tri-City Herald.
În 1980 s-a descoperit că dacă familia consumă un amestec de câteva substanţe preparate de medici, se revine la o culoare normală. Condiţia era ca substanţa "miraculoasă" să fie consumată zilnic, relatează Mediafax.

Daniel Gorun

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply