» » Sfarsitul lumii - opinii autorizate, predictii jalnice

 Contrar "opiniilor" semidocte, specialisti adevarati incearca sa-si faca auzita vocea. Astfel, in scrierile civilizatiei stravechi Maya nu exista niciun fel de profetie cu privire la o eventuala Apocalipsa in 2012, declara nu cu mult timp in urma coordonatoarea Centrului de studii maya din cadrul Universitatii Nationale Autonome din Mexic (UNAM), care mai sublinia faptul ca in scrierile care au ajuns pana in timpurile noastre, nu exista vreo mentiune privind iminenta vreunei catastrofe universale, iar calendarul civilizatiei Maya se incheie ca orice alte calendare. Inteleptii acestei civilizatii antice si-au calculat calendarul lor, care expira la 21 decembrie 2012, pe o perioada de 5125 de ani, dar niciodata nu au aratat in el ca dupa aceasta perioada va veni sfarsitul lumii - a subliniat cercetatoarea de la UNAM, intr-o noua incercare de a pune capat zvonurilor cu privire la un posibil cataclism mondial care ar putea lovi omenirea anul viitor.
Potrivit acesteia, civilizatia maya avea o notiune circulara a timpului, pentru ei istoria se repeta la un moment dat, dupa care incepe o noua numaratoare inversa. Cu opinia cercetatorilor mexicani este de acord si savantul german Nikolai Grube de la Universitatea din Bonn: nu exista predictii despre sfarsitul lumii in scrierile mayase! "Oricine va analiza hieroglifele acestei vechi civilizatii se va convinge de absenta vreunui avertisment scris privitor la iminenta unui cataclism global care ar putea lovi planeta", spune el. Un alt expert german, declara recent ca mayasii n-au prezis sfarsitul lumii in 2012. Sven Gronemeyer care a studiat un manuscris maya scrijelit pe piatra, care se refera la anul 2012, si-a conturat o teorie proprie. Potrivit lui, desenele infatiseaza intoarcerea lui Bolon Yokte, zeul mayas al creatiei misterioase si al razboiului. Data revenirii sale ar fi 21 decembrie 2012, care ar marca prin urmare trecerea intr-o noua era si nu sfarsitul lumii. Si totusi, o fisura face ca sfarsitul mesajului sa fie aproape ilizibil, ceea ce a dat nastere la diferite interpretari.
Am ratat Apocalipsa
Si astfel ajungem la predictiile jalnice despre "Apocalipsa" din 2012. Un predicator american (care aduce destul de bine cu celebrul nostru "seismolog" si "prezicator" Hancu) pe nume Harold Camping, in varsta de 89 de ani, din Oakland, prezicea prin primavara ca sfarsitul lumii va veni nu oricand, ci exact sambata, 21 mai 2011, in jurul orei 07:00 (ora Europei).
Dupa acest octogenar fara simtul ridicolului, oamenii urmau sa dispara complet de pe pamant si numai 2% ar fi avut sansa sa ajunga in Rai, restul de 98% fiind condamnati la iad. Omul sustinea ca a calculat ziua Judecatii de Apoi dupa Biblie, utilizand o schema matematica proprie, ajungand la data de sambata 21 mai 2011, in baza unor calcule care indicau faptul ca in acea sambata urmau sa se implineasca exact 722.500 de zile de la 1 aprilie anul 33 AD, cand a fost rastignit Iisus. Potrivit conceptiei sale, cifra 722.500 a fost realizata prin multiplicarea a trei numere sacre (5,10 si 17). Anterior, predicatorul evanghelist din Oakland mai prevazuse o data sfarsitul lumii pentru 6 septembrie 1996, dand ulterior vina pe niste erori de calcul. Dupa ce s-a dovedit cat de jalnica a fost si cea de-a doua sa profetie, nimeni nu l-a mai intrebat nimic despre calculele lui speciale, chiar daca omul a perseverat, amanand Apocalipsa pentru 21 octombrie 2011 ora 18 fix, cand Pamantul ar fi urmat sa dispara in urma unei distrugeri spontane!
Intre timp, viata merge inainte, si nimeni, dar absolut nimeni nu poate estima cu exactitate punctul terminus al existentei Terrei in Univers.
GEORGE CUSNARENCU

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply