» » "Putem fi loviti de un asteroid in orice moment". Misiunea care ar putea salva Terra de un dezastru

Terra

In urma cu doua saptamani, un asteroid de doua ori mai mare decat Palatul Parlamentului din Bucuresti a trecut aproape de planeta noastra. De data asta nu ne-a lovit. Insa ce-ar fi daca asta s-ar intampla?
Cu aceasta intrebare in minte, cercetatorii NASA incearca sa gaseasca modalitati ca sa evite un eventual impact cu un corp ceresc. Si, desi suntem oarecum la adapost o perioada destul de lunga, nu e exclus ca un asteroid de talie mica sa ajunga totusi pe Terra.
O explozie nucleara este un cosmar la care umanitatea spera sa nu mai fie martora niciodata. Cel putin nu pe Pamant, pentru ca in spatiu e o cu totul alta problema. In loc sa distruga pe loc orice forma de viata, ne-ar putea salva de asteorizi.
Cercetatorii incearca sa gaseasca o solutie pentru a feri planeta de pericolele care vin din spatiu. Iar unul dintre ele o reprezinta asteroizii.
O explozie nucleara, schimbarea caii orbitale a asteroizilor sau o coliziune cu o racheta sunt cateva solutii. Pentru a le analiza mai bine, NASA are de gand sa ajunga pe un asteroid in 2025, cand va relua misiunile umane. Nu exista insa motive de ingrijorare in acest moment. In apropierea noastra sunt extrem de putini asteroizi care ar putea sa ne puna probleme.... Iar urmatorul se va apropia abia peste cateva sute de ani.
In schimb, cei mici sunt mai greu de localizat. Specialistii stiu doar ca sunt in jur de 15.000. Dar nu si unde se gasesc cu precizie acestia.
Vor afla probabil raspunsurile de la telescopul Webb, care va orbita la un milion si jumatate de km distanta de Terra.
Misiunea Webb va fi lansata abia in 2018. A depasit deja termenul, cat si bugetul, ajungand sa coste 8,8 miliarde de dolari, cu 6 miliarde si jumatate mai mult decat pretul estimativ.

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply