» » Vatican: Putem vorbi despre “frati extraterestri”, ca parte a creatiei lui Dumnezeu

Jose Gabriel Funes, astronomul sef al Vaticanului si consilierul stiintific al Papei Benedict al XVI-lea, a declarat ca pot exista extraterestrii si acestia sunt o parte a creatiei lui Dumnezeu.

Funes spune ca nu exista niciun conflict intre credinta in Dumnezeu si posibilitatea ca alte civilizatii extraterestre sa fie mai evaluate decat oamenii, informeaza Daily Galaxy.”In opinia mea, aceasta posibilitate exista. Nu putem exclude ca viata s-ar fi putut dezvolta in alta parte. Numarul mare de galaxii, cu propriile lor planete, face posibil acest lucru”, a spus reverendul Funes, directorul Observatorului Vaticanului si consilierul stiintific al Papei Benedict al XVI-lea, intr-un interviu acordat ziarului Vaticanului, ‘L’Osservatore Romano’.Intrebat daca a facut referire la fiinte similare oamenilor sau chiar mai evaluate, el a declarat: “Desigur, intr-un Univers atat de mare nu poti exclude aceasta ipoteza. Asa cum exista o multitudine de creaturi pe Pamant, pot exista alte fiinte, chiar inteligente, create de Dumnezeu.

Acest lucru nu este in contrast cu credinta noastra, deoarece nu putem pune limite pe libertatea de creatie a lui Dumnezeu. De ce nu putem vorbi despre un ‘frate extraterestru’? Ar fi o parte a creatiei”, a spus Funes.
Comentariul lui Funes este un pas urias, departe de recordul istoric, care a inclus Inchizitia, care l-a condamnat pe Galileo Galilei in secolul al XVII-lea, pentru ca sustinea ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui. Biserica romano-catolica nu l-a reabilitat pe Galilei decat in anul 1992.
Giordano Bruno este un alt caz, citat si astazi. Pe 17 februarie 1600, el a fost ars pe rug, dupa opt ani de detentie si tortura. La data de 18 februarie 2000, cardinalul Angelo Sodano, subsecretar de stat al Vaticanului, si-a exprimat “regretul profund” al Bisericii Catolice, cu privire la pedeapsa cu moartea a lui Giordano Bruno.
“Dumnezeu este creatorul. Ca astronom, voi continua sa cred ca Dumnezeu este creatorul Universului si ca noi nu suntem produsul a ceva intamplator, ci copiii unui tata bun, care a avut in minte un proiect de iubire pentru noi toti”, a declarat Funes. Sursa : ziare.com

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply