» » Stephen Hawking si extraterestrii

 La sfarsitul lunii aprilie 2010, Stephen Hawking, unul dintre cei mai cunoscuti fizicieni teoreticieni contemporani, a starnit interesul public si reactii aprinse, afirmand ca ar trebui sa evitam cu orice pret contactele cu civilizatiile extraterestre.  Stephen Hawking a fost profesor la Universitatea din Cambridge pana in 2009, in ciuda faptului ca, de la varsta de 30 de ani este paralizat si de 25 de ani nici nu mai poate vorbi. El a declarat acum ca extraterestrii exista aproape cu certitudine. Viata trebuie sa existe in multe alte locuri in Univers, nu doar pe suprafata planetelor ci poate chiar in miezul stelelor si poate chiar plutind in spatiul cosmic. Cum Universul are 100 de milarde de galaxii, fiecare cu miliarde de stele, este neverosimil ca Pamantul sa fie singurul loc pe care s-a dezvoltat viata. O mare problema este sa ne dam seama cum ar putea arata reprezentantii vietii extraterestre. 
Desigur ca cei mai multi ar putea fi in stadiu de microbi sau de vietuitoare primitive, genul de forme de viata care a dominat si Pamantul cea mai mare parte a istoriei sale. Dar unele fiinte ar putea fi si inteligente. Dupa opinia lui Hawking, contactul cu acestia ar putea fi catastrofal pentru pamanteni. El sustine ca „Ar trebui sa ne uitam doar la noi insine pentru a intelege in ce fel viata inteligenta s-ar putea transforma in ceva cu care n-am dori sa ne intalnim. Imi imaginez ca ei ar putea locui in nave masive, dupa ce au epuizat toate resursele de pe planeta lor de bastina. Acesti nepamanteni avansati puteau sa devina nomazi, incercand sa cucereasca si sa colonizeze orice planeta potrivita la care pot ajunge”. In concluzie, spune el, contactele cu extraterestrii sunt „nitel prea riscante”, adaugand ca „Daca extraterestrii ne-ar vizita vreodata, cred ca rezultatul ar semana mult cu prima debarcare a lui Cristofor Columb in America, care nu a iesit prea bine pentru bastinasii americani”.
  
 Agentia AOL News a cerut unor ufologi sa comenteze aceste afirmatii. Declarand ca, probabil, multe categorii de extraterestri sunt deja aici, printre noi. Unii ar putea fi si violenti, deoarece si noi avem printre noi persoane violente. Dar „precum in Cer asa si pe Pamant” cei violenti sunt exceptii rare. Dr. Steven Greer, cel ce a infiintat si conduce proiectul Disclosure (Dezvaluirea) considera „nefericit faptul ca Stephen Hawking si-a adaugat glasul la corul tot mai galagios al xenofobiei si spaimei fata de ceea ce el numeste extraterestri”... „Se stie ca acestia viziteaza deja Pamantul. Daca erau ostili, s-ar fi vazut dupa detonarea in 1945 a primei bombe atomice”. David Jacobs, profesor de istorie la Universitatea Temple din Philadelphia, specialist in rapiri OZN, s-a declarat insa de acord cu Hawking, spunand: „Contactul cu extraterestrii nu este recomandabil si trebuie evitat cu orice pret”, dar e bine ca Hawking a reinnoit interesul si atentia asupra acestui subiect, intrucat „nu putem face nimic atat timp cat comunitatea stiintifica larga considera ca e vorba de un nonsens”.
  
 Privitor la opiniile lui Hawking, fostul ministru canadian al apararii, Paul Hellyer, acum de 86 de ani, a declarat, pe 2 mai 2010, agentiei de stiri The Canadian Press, ca „Este trist ca un om de stiinta de reputatia sa contribuie la ceea ce eu as numi mai degraba dezinformare, privitor la un subiect foarte important”.
  
 Lordul Martin Rees, astronom regal britanic si presedintele Societatii Regale (Academia de Stiinte a Regatului Unit), avertiza, intr-o conferinta tinuta la inceputul anului 2010, ca extraterestrii ar putea fi ceva dincolo de intelegerea omeneasca. „Suspectez ca in Univers viata si inteligenta ar putea avea forme pe care nu le putem concepe. La fel cum un cimpanzeu nu poate intelege teoria cuantica, ar putea exista aspecte ale realitatii care sa fie dincolo de puterea mintii noastre”. In legatura cu opiniile catastrofice de mai sus, Rees comenta: „Pe Stephen Hawking il cunosc de peste 40 de ani; este o persoana remarcabila si din aceasta cauza orice declaratie profetica pe care o face capata o publicitate exagerata. Dar il stiu destul de bine pe Stephen Hawking pentru a afirma ca el a citit foarte putina filosofie si inca si mai putina teologie, deci cred ca n-ar trebui sa dam nicio importanta opiniilor sale in acest domeniu”.

DAN D. FARCAS

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply