» » Robotul “lichid” din Terminator 2 exista in realitate!

Robotul “lichid” din Terminator 2 exista in realitate!

Robotul avansat, venit din viitor, personaj negativ celebru al filmului Terminator 2, nu mai tine de domeniul SF. O echipa de cercetatori din cadrul Universitatii de Stat Arizona din SUA a reusit, in premiera, crearea “materiei” inteligente cu reflexe metalice care se poate regenera si isi pastreaza memoria formei initiale.
Materialul-minune nu doar ca nu va suferi fisuri sau rupturi in structura proprie, dar se pare ca are si proprietatea de a se "autovindeca", in caul unei leziuni sau agresiuni, fiind practic indestructibil.

Capacitatea sa unica, denumita "structura autonoma adaptiva" de catre creatorii sai, permite noului material sa copieze abilitatea naturala a sistemelor biologice, precum pielea sau osul, de a simti portiunea afectata, de a initia procesul de vindecare si, in final, de a se regenera cu succes.

Noul material, inventat de cercetatorul Henry Sodano, este alcatuit din polimeri cu "memoria formei", substante de ultima generatie, echipate cu o retea de fibre optice cu functie dubla: de senzor detector de distrugeri si sistem termic transmitator de stimuli capabili sa produca un raspuns care initiaza procesul de vindecare, similar sistemelor biologice mentionate anterior.

Un laser in infrarosu transmite lumina prin sistemul de fibre optice stimuland mecanismele de vindecare. Materialul este capabil sa isi creasca duritatea initiala de 11 ori. Armata americana si serviciile secrete s-au declarat incantate de noua descoperire, precum si de posibilitatile nelimitate de folosire in cele mai diverse domenii de activitate umana ale "materiei inteligente".

Sursa: DailyGalaxy

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply