» » Piramide misterioase

 Unii o considera mama tuturor piramidelor. Altii spun ca e doar o colina, fara nici o semnificatie oculta si nicidecum realizata de om... Oricum ar sta lucrurile, aceasta structura bizara este o mana cereasca pentru Visoko (Bosnia) care a devenit o atractie turistica. Totul a inceput in 2005, cand Osmaganil, un om de afaceri bosniac din SUA, a afirmat in fata presei ca aceasta colina ascunde o adevarata piramida acoperita de vegetatie.
Inalta de 213 metri, ar detrona-o pe Kheops care nu depaseste 137 de metri. Afaceristul pune la dispozitie fotografii luate din aer. Fotografiile, realizate dintr-un anumit unghi, prezinta fatete triunghiulare care amintesc de cele ale unei piramide. Se disting de asemenea doua sau trei coline piramidale mai mici. La fata locului, omul de afaceri a prezentat o alta descoperire facuta de el insusi: 3 pietre sferice, ca si cum ar fi fost fasonate de mana omului, si o serie de tuneluri. Echipa sa de experti a apreciat vechimea ansamblului: 12.000 de ani! Ceea ce ar insemna ca Bosnia a fost leaganul unei civilizatii capabile sa construiasca, cu cateva milenii inaintea egiptenilor, edificii gigantice.
In octombrie 2005, Osmaganil anunta triumfal descoperirea sa in media. Arheologii din lumea intreaga se grabesc sa ajunga la fata locului pentru a „demonta” edificiul omului de afaceri. Au fost inspectate tunelurile care s-au dovedit a fi galerii ale unei mine exploatate in Evul Mediu. Cat priveste obiectele geologice in forma de sfera, acestea au fost examinate pentru a se afla originea lor, naturala sau nu. La prima vedere, pentru ca Osmaganil nu dorea in acele momente ca expertizele sa fie facute de cercetatori independenti. Cat priveste confirmarea vechimii de 12.000 de ani, s-a recurs la noi studii stiintifice.
Deloc descurajat de eventuale „avize” negative din partea comuntatii arheologice, Osmaganil a inceput sa investeasca in crearea pana in 2010 a unui imens parc arheologic in jurul sitului. Cu concursul municipalitatii care a investit in hoteluri pentru turisti.
Inghitita de ape
La 500 km sud-vest de insula Okinawa, la doar 25 metri adancime, se afla, una dintre cele mai fascinante piramide din lume. A fost descoperita in 1986 de scufundatori, cu totul intamplator. O constructie piramidala aplatizata de aproximativ 20 metri inaltime, compusa din platforme suprapuse. Pe fatada dinspre sud se profilau trepte imense, unele de cativa metri inaltime, taiate parca cu ferastraul. Fascinant si tulburator!
O surpriza mai emotionanta a constituit-o o sculptura totemica din care se mai vedeau ochii si gura. Situl Yonaguni, dupa numele insulei apropiate, ar putea fi oare ultimul vestigiu al unei civilizatii infloritoare, inghitita de ape, precum mitica Atlantida? S-a emis si ipoteza unor formatiuni geologice naturale in absenta unor explicatii viabile.
O inscriptie, o piatra sculptata cu forme care sa certifice interventia umana, ar putea risipi misterul din jurul acestei constructii incredibile.
 In 2007 s-au datat coralii din preajma. Concluzia? Situl s-a scufundat in urma cu 5.000 de ani. A revenit insa la suprafata in urma cu 2.000 de ani, dupa care a fost din nou inghitit de ape. Cutremurele de pamant ar putea fi o explicatie a acestui fenomen de „du-te, vino”.

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply