» » Maşini de război: Tancul

Maşini de război: Tancul
E silueta care provoacă teamă: 70 de tone de putere de foc blindată, care poate ucide o dată la 40 de secunde. În toată lumea, tancul s-a dovedit atotcuceritor, pumnul de fier care zdrobeşte armate şi zdruncină moralul. Aceste arme de război sunt culmea eforturilor seculare de a perfecţiona arta luptei mobile de blindate. Acest film documentar explică mecanismele funcţionării unui tanc şi arată de ce acesta a devenit un blindat atât de utilizat de majoritatea celor care poartă războaie.
Tancurile au fost create şi folosite pentru prima oară de englezi în Primul Război Mondial ca modalitate de a “sparge” blocajul luptei în tranşee. Ele au fost folosite pentru prima oară, în număr limitat, în bătălia de pe Somme. Aceste vehicule sunt destinate luptei din prima linie şi combină mobilitatea operaţională cu ofensiva tactică şi capacităţile defensive.
Puterea de foc este asigurată de o armă principală de calibru mare plasată pe o turetă mobilă şi de mitraliere secundare, iar blindajul şi mobilitatea pe orice teren le asigură protecţie celor din echipaj.

Vizionare online Maşini de răzoi: Tancul cu subtitrare


Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply