» » 7 iulie 2005: Atac asupra Londrei

coperta londra bun 7 iulie 2005: Atac asupra LondreiLa patru ani de la atacurile din 11 septembrie 2001, pe 7 iulie 2005, lumea a fost zguduită din nou de o serie de atacuri teroriste, care au avut loc  în capitala Marii Britanii. Acest film documentar spune povestea zile fatidice în care 52 de persoane și-au pierdut viața și alte 700 au fost rănite în urma atentatelor teroriste sinucigașe.
Acestea au fost îndreptate de teroriști asupra sistemului public de transport din Londra.  La orele de vârf ale acelei dimineți, patru presupuși militanți afiliați rețelei Al-Qaeda au detonat patru bombe, trei în metrouri și una într-un autobuz supraetajat din Piața Travistock. În urma atacurilor au murit 52 de civili, iar alți 700 au fost răniți. Toți cei patru teroriști au decedat în atacuri. Potrivit rapoartelor oficiale, aceștia au fost motivați în acțiunea lor de învățăturile lui Osama bin Laden, de cei care se opuneau susținerii oferite Arabiei Saudite de către britanici, dar și de implicarea Marii Britanii în războiul din Irak.
NOTA: Din cauza unor erori ale Youtube, playlist-urile pot fi uneori inaccesibile. În cazul în care acestea nu funcționează, vă rog să încercați din nou după o perioadă sau să accesați filmele direct pe Youtube. Vă mulțumesc.

Vizionare online Atac asupra Londrei cu subtitrare


Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply