» » » » Apollo 8 și Pământul răsărind de pe Lună (video)


În urmă cu 45 de ani, pe 21 decembrie 1968, decola misiunea Apollo 8, cu destinația Luna. A fost prima misiune spațială cu echipaj uman care a ieșit de sub atracția gravitațională a Terrei, pentru a se înscrie pe orbită în jurul satelitului natural al Terrei.
Cu această ocazie NASA a pregătit un mic clip omagial, bazat pe înregistrările din timpul misiunii și pe imaginile transmise de către sonda Lunar Reconaissance Orbiter (LRO). Astfel a putut fi reconstituit momentul cel mai emoționant al misiunii, cel în care astronauții au putut să vadă Pământul răsărind de pe Lună. Cu această ocazie astronauții misiunii Apollo 8 au realizat primele imagini ale Terrei de pe orbita lunară, care au impresionat o întreagă umanitate.
În videoclipul realizat de către Scientific Visualisation Studio, al centrului de cercetări spațiale Goddard al NASA, este reconstituit acest moment istoric. Așa cum se explică în știrea postată de către NASA, specialiștii care au realizat reconstituirea au depus o muncă extrem de migăloasă. Ei au folosit datele din planul de zbor ale misiunii, au ținut seama de caracteristicile optice ale aparatelor de fotografiat ale astronauților etc. Rezultatul muncii lor îl puteți admira în videoclipul de mai jos.



Stiinta si Tehnica

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply