» » » » Semnalul de alarma tras de experti. "Asa ceva nu s-a mai intamplat de 120.000 de ani"



Chiar daca s-a discutat mult despre incalzirea globala si teoria este acceptata de cei mai multi experti, pana acum nimeni nu a facut o comparatie cu clima din trecut.
O noua cercetare arata ca temperaturile medii de vara din zona arctica sunt cele mai ridicare din ultimii 44.000 de ani sau chiar din ultimii 120.000 de ani, scrie Huffington Post.
Rezultatele studiului au fost publicate saptamana trecuta. Gillford Miller, de la Universitatea din Colorado, Boulder, spune ca echipa lui a incercat sa afle daca incalzirea din prezent a climei este sau nu o situatie fara precedent.
“Studiul arata ca incalzirea globala la care asistam acum este in afara schimbarilor care pot sa apara natural si este determinata de efectul de sera produs de gazele emise in atmosfera”, declara el.
Aceasta este prima analiza comparata, care arata ca incalzirea climei a depasit varful atins la inceputul perioadei geologice numita Holocen, acum 11.700 de ani.
Cercetatorii au analizat bulele de gaze prinse de-a lungul timpului in gheata din zona arctica. Ei pot afla astfel temperaturile si cantitatile de precipitatii din trecut.
Datele obtinute de ei arata ca temperaturile nu au mai fost atat de ridicate de acum 120.000 de ani, precizeaza studiul.
Temperaturile au inceput sa creasca in zona Arctica de acum 100 de ani, insa fenomenul s-a accentuat abia in anii 1970, precizeaza Miller.
“In ultimii 20 de ani semanlul de alarma dat de aceasta zona este incredibil. In cele din urma, Insula Baffin se va topi si toata gheata va disparea, chiar daca temperaturile nu vor mai creste de acum inainte”, adauga Miller.

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply