» » » » Cum aratau Facebook si Twitter in urma cu 2000 de ani. Evolutia primelor retele socialeFacebook si Twitter sunt cele mai recente versiuni ale platformelor sociale inventate de romani, sustine o noua carte publicata.
Autorul afirma ca internetul a permis oamenilor sa comunice asa cum o faceau romanii acum 2000 de ani. De asemenea, jurnalistul Tom Standage sustine faptul ca graffitiul facut de romani pe ziduri era folosit pentru a comenta o varietate de subiecte de ordin social. Practic asa a luat nastere mediul social.

Autorul cartii, Dl. Standage, a spus ca utilizatorii de retele sociale ai lumii de astazi sunt mostenitorii involunatari a unei traditii bogate de radacini istorice surprinzator de adanci. La fel ca postarile de tip "status" si in trecut a existat o forma asemanatoare de a comunica. De exemplu, Martin Luther, o figura importanta a istoriei antice, folosea acest gen de comunicare in masa. Informatiile erau transmise de la una la alta de-a lungul unor conexiuni sociale in scopul de a crea o discutie distribuita intre o comunitate. Acest tip de comunicare a existat timp de mii de secole, afirma Dl. Standage, pentru un editorial american, "Washington Monthly".
Sir John Harrington, inventatorul primei toalete, care a trait in secolul al 16-lea, a compus epigrame despre viata in acel timp asa cum

Utilizatorii de Twitter o fac azi. De asemenea, actiunea lui Martin Luther de a publica cele 95 de teze impotriva bisericii au fost asemuite ca  un fel de "breaking news" al prezentului, sustine DailyMail.
ProTV News

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply