» » » » » PARANORMAL: FETELE DIN BELMEZ (VIDEO)



“Fetele Belmez” sau “Fetele din Belmez” este considerat, de unii parapsihologi, a fi cel mai documentat si, “fara dubiu cel mai important fenomen paranormal al secolului 20″. Aflat in casa familiei Pereira din strada Reala nr. 5, Belmez de la Moraleda, Jaen, Spania, “Fetele Belmez” este fenomemul responsabil pentru numarul mare de turisti din Belmez.
Incepand cu anul 1971, au spus ca au vazut imaginile unor fete care, incontinuu si pe neasteptate, apar si dispar pe podeaua casei Pereira. Aceste fete si multe altele care au disparut ulterior, s-au tot aratat la intervale neregulate de timp in urmatorii 35 de ani si au fost fotografiate destul de des de ziaristi si oameni curiosi.
Multi localnici au crezut ca aceste fete nu au fost facute “by human hands”, lucru care i-a facut pe multi investigatori sa banuiasca ca este vorba despre un fenomen “thoughtographic” (abilitatea de a transpune, din punct de vedere parapsihologic, imaginile din mintea unei persoane pe suprafete sau, chiar in mintea altor peresoane-considerat de parapsihologi ca fiind o forma de parachinezie) facut inconstient de unul din membrii familiei, Maria Gmez Camara.
Pe de alta parte, cativa cercetatori sceptici au pus pe masa teoria falsificarii, spre deosebire de alte teorii parapsihice. Pentru ca “Fetele din Belmez” au aparut pe ciment, specialistii au putut analiza transformarile moleculare ce au avut loc. Dealtfel scepticii au elaborat teste indelungi pe acele fete si sustin ca sunt falsificate.
De-alungul istoriei au fost raportate o multime de fantome si evenimente paranormale. Dar ceea ce se intampla in Belmez incepand din 1971 este ceva remarcabil. Pe podeaua de ciment a unei case modeste, au inceput sa apara din senin figure umane. Fete ale unor persoane necunoscute, care s-au miscat, s-au incruntat, au zambit sau au plans. Fetele au fost acompaniate de catre sunete ciudate si voci subliminale. Multi cred ca sunt fetele unor morti din antichitate, care isi au locul de veci unde este construita casa.
O echipa de cercetatori renumiti a fost chemata sa investigheze. Si-au dat seama repede ca acesta este un fenomen paranormal foarte complex, imediat dupa ce au observat ca fetele isi schimba expresia si “evolueaza”. Le-au numerotat si denumit. Unele fete au disparut si au aparut altele. O observatie foarte importanta a fost facuta, cand au observata ca fetele reactioneaza la starea de spirit a Mariei, femeia cea mai ”apropiata” de ele.
Cercetatorii au gandit si un experiment. Au acoperit podeaua si au sigilat toate intrarile in bucatarie cu ceara, si au lasat totul asa in intuneric pt 3 luni. Peste 3 luni, au deschis bucatarie in fata a mai multor martori. Toata lumea a obsevat ca fetele s-au miscat, au aparut unele noi, expresiile erau schimbate.
Testele de ciment nu au aratat nimic neobisnuit, la fel si testele cu raze X si cele de radioactivitate. La acel moment, toata lumea era convinsa ca ceea ce se intampla este un fenomen supranatural fara explicatie.




Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply