» » » » » „Fenomenul Tunguska”, după mai bine de un secol


Deși pare incredibil, „Fenomenul Tunguska”, sau unul dintre marile mistere ale secolului trecut, vine să ofere o nouă informaţie asupra modului în care s-a format.Așadar, un cercetător din Rusia susține că a descoperit primele fragmente care fac parte din misteriosul meteorit, care până acum nu s-a lăsat descoperit de cei care au cercetat zona afectată de explozia petrecută acum mai bine de un secol, în inima Podișului Siberiei Centrale.
Petrecută în luna iunie a anului 1908 mai exact, această explozie a afectat vegetația Siberiei pe o suprafață de circa 2.000 km2, doborând copacii la pământ într-o clipă. Oamenii de știință consideră că acest fenomen, deși nu s-au găsit date concrete, a avut loc ca urmare a exploziei unui asteroid sau a unei comete care s-a descompus atunci când a străbătut atmosfera Terrei. Dar cum evenimentul a avut loc într-un spațiu slab populat, neexistând prea mulți martori, nu s-a reușit descifrarea misterului legat de acest fenomen straniu până în prezent.
Astfel, recent, cercetătorul Andrei Zlobin susține că a găsit fragmente din corpul ceresc care a stat la distrugerea regiunii din inima Siberiei, după ce a explorat și a colectat peste o sută de roci din albia unui râu (Khușmo) din zona afectată. După studii amănunțite, el a descoperit trei roci care fuseseră afectate de topire.
Cum nu ar fi fost suficientă căldură pentru topirea rocilor dacă acestea ar fi fost în sol, Zlobin  crede  că  ele  s-au încins atunci când s-a petrecut explozia din aer. Totuși, cum aceste formațiuni nu s-au analizat încă din punct de vedere chimic, nu există deocamdată dovezi care să ateste că ele provin din spaţiu. Dar chiar și după efectuarea analizelor chimice ulterioare nu se poate stabili cu exactitate dacă explozia a fost provocată de comete sau de asteroizi, deoarece în comete se pot întâlni porțiuni de rocă. Dar, chiar și așa, teoria poate fi un început promițător.


Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply