» » » » » » CELE MAI PERICULOASE PODURI DIN LUME


Ne-am obisnuit cu opulenta si ingineriile sofisticate dupa care au fost construite unele dintre cele mai impresionante poduri ale lumii moderne. Pentru a traversa canioane si vai adanci, oamenii au folosit, insa, de-a lungul timpului, unele dintre cele mai variate cai de acces, de la stanci asezate de natura la punti de franghie, care se balanseaza in bataia vantului. Iata mai jos cateva dintre cele mai periculoase poduri din diferite parti ale lumii!Podul Nemuririi este compus din trei stanci mari si cateva mai mici. Nimeni nu stie cand s-a format podul de stanci, dar pare a fi acolo din epoca de piatra.
Podul peste Canionul Regal (Colorado, SUA)

Constructia este una dintre atractiile turistice de langa Canon City, in Colorado, care traverseaza raul Arkansas.

Din 1929 si pana in 2003 a detinut recordul mondial pentru cel mai inalt pod, fiind depasit de podul peste raul Beipanjiang, din China.
Podul are o lungime de 384 de metri si o latime de 5,5 metri si este pavat cu 1.292 de placi din lemn. Este suspendat intre doua turnuri cu o inaltime de 46 de metri.
Podul de Franghie din Inca (Peru)

Podurile de franghie erau metode facile folosite de incasi pentru a traversa canioanele si vaile. Erau usor de folosit, mai ales ca poporul incas nu folosea mijloace de transport cu roti.

Acest gen de poduri facea parte din infrastructura de transport a Imperiului Incas si este o dovada a ingeniozitatii acestui popor in materie de inginerie.
Podul de la Palau Langkawi (Malaezia)

Podul se intinde peste canionul Palau Langkawi, cea mai mare insula din arhipelagul Langkwaki din Malaezia. Este suspendat la 687 de metri peste nivelul marii, oferind privelisti magnifice catre Marea Andaman si catre insula Tarutao din Tailanda.

Podul le da palpitatii chair si impatimitilor de senzatii tari, in conditiile in care se sprijina doar pe o coloana si este sustinut de 8 cabluri care se balanseaza.

Puente de Ojuela (Mexico)

Ojuela este o mica asezare miniera parasita din nordul Mexicului, singura structura functionala fiind podul, construit de cel care a proiectat si Podul Brooklyn. In momentul ridicarii, podul era cel mai lung din lume.
sursa: incont.ro

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply