» » » Aventurosul Tom Sawyer a existat în realitate! Află cine l-a inspirat pe Mark TwainTom Sawyer este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai iubite personaje din literatura americană, însă omul dupa care s-a creat personajul fictiv a fost în viaţa reală un pompier căruia îi plăcea băutura şi care, în cele din urmă, a devenit barman, scrie Daily Mail.

Un articol publicat în The Smithsonian arată relatia dintre Mark Twain, al cărui nume real era Samuel Clemens, şi Sawyer cu care s-a întâlnit în San Francisco în secolul 19. Cei doi au avut multe aventuri împreună, jucau jocuri de noroc în Nevada şi petreceau în saloanele din San Francisco.

Sawyer s-a născut în Brooklyn şi s-a mutat în California, unde a lucrat voluntar ca pompier, poliţist şi vameş. Înainte de a pleca la drum către vest, Sawyer a salvat 90 de oameni dintr-un incendiu. 

Astfel de acţiuni câştigă respectul oricui, mai ales al lui Twain al cărui frate a murit într-un incendiu în timp ce lucra la construirea unui vapor cu aburi.

Sawyer povesteşte cum, dupa o noapte petrecută în Nevada, cei doi s-au întors în San Francisco, Twain anunţându-şi prietenul ca va construi un personaj în cartea ce urmează să o scrie. 

''A venit la mine şi mi-a pus mâinile pe umeri zicându-mi: Tom, am să scriu o carte despre un baiat şi tipul de băiat pe care îl am în minte este unul dintre cei mai duri. Este un băiat aşa cum ar fi trebuit să fii tu în copilarie. Câte copii vei lua Tom? Jumătate ?'', a declarat Sawyer pentru un ziar local, la scurt timp după ce Twain a publicat cartea. 
Sawyer a mai povestit pentru ziarul local cum Twain îi spunea: ''Într-o zi am să te pun iar între paginile cărţilor'' şi eu i-am zis '' Dă-i drumul, Sam, dar numai nu-mi poci numele'' ANTENA 3

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply