» » » Leonardo da Vinci apare în "Cina cea de Taină". Artistul s-a identificat cu doi apostoliCercetătorii încearcă de foarte mult timp să găsească în operele lui Leonardo da Vinci chipul artistului deoarece acesta nu a lăsat autoportrete, scrie Daily Mail.

Un istoric de artă susţine că a descoperit în "Cina cea de Taină" chipul lui Leonardo de două ori. Ross King face referire la un poem scris de prietenul artistului, Gasparo Visconti, în 1490, în timp ce Leonardo picta faimoasa pictură. În poem, Visconti face glume pe seama unui artist anonim pentru că s-a pictat în opere.

Potrivit lui King, Leonardo seamănă cu apostolii pictaţi şi are nas grecesc, barbă şi părul lung. În "Cina cea de Taină" Leonardo da Vinci ar putea fi apostolul Iacob (James the Lesser) şi apostolul Toma (Thomas).

Leonardo a pictat "Cina cea de Taină" pentru patronul său, ducele Ludovico Sforza din Milano şi se găseşte în fosta sală de mese a bisericii dominicane Santa Maria delle Grazie din Milano. "Cina cea de Taină" este una dintre cele mai celebre picturi din istoria universală a artelor.

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply