» » » » Hitler contra Hitler

 In viata personala a dictatorului nazist, preluarea functiei de cancelar (1933) al celui de-al Treilea Reich a fost insotita de un mare soc psihologic, soc care-i ameninta pozitia politica si planurile militariste. Lovitura venea, culmea, din partea altui Hitler, si anume William Patrick "Willy" Hitler, nepot din partea fratelui sau vitreg, Alois Hitler Jr. Acest Willy, nascut in Anglia in 1911, il santaja pe cancelar cu dezvaluirea identitatii inaintasilor sai evrei si cu adevarata sa orientare sexuala. Nepotul voia fie mari sume de bani, fie posturi bine platite in Germania, asigurate de ruda sa de la putere.

O familie dezbinata

Willy Hitler (1911-1987) era fiul lui Alois Hitler Jr. (1882-1956), al carui tata Alois Hitler Sr., era si tatal lui Adolf Hitler. Willy s-a nascut in Liverpool si a locuit pe o strada care, culmea, va fi distrusa de un bombardament comandat de führer. Cum tatal sau nu prea se ingrijea de familie, Willy vagabondeaza si nu-si gaseste nici un rost pana cand unchiul sau a devenit cancelar. In acel moment (1933), el pleaca in Germania si-i cere favoruri führerului. Este angajat la "Opel", dar nu-i convenea salariul. Atunci ii trimite o scrisoare de amenintare lui Hitler, in care-i aminteste ca are si origini evreiesti. Era o presupunere, iar führerul intra in panica si-l pune pe avocatul sau personal, Hans Frank, sa-i verifice genealogia. Acesta descopera o familie total dezorganizata: Willy are un tata bigam, iar tatal lui Hitler, Alois Sr., a avut mai multe neveste si metrese. Referirea la un posibil bunic evreu al lui Adolf Hitler s-a facut in urmatoarele circumstante: bunicul lui Hitler, ar fi putut fi fiul unui negustor evreu pe nume Leopold Frankengerger, care ar fi lasat-o gravida pe bunica lui, Maria, cind aceasta era bucatareasa la familia de evrei din Graz (Austria). Numai ca avocatul Hans Frank descopera ca bunicul biologic al lui Adolf Hitler a fost in realitate austriacul romano-catolic Johann Georg Hiedler - care si-a schimbat numele in "Hitler".

In acest mod, prima parte a razboiului lui Willy Hitler contra lui Adolf Hitler a fost pierduta de nepot. Dezamagit, Willy se intoarce in Anglia si se pune la dispozitia armatei britanice. Devine agent secret in Germania, dar, temandu-se ca va fi deconspirat, pleaca in SUA. Si asta cu atat mai mult, cu cat el publicase la Londra un articol anti-nazism intitulat "De ce imi urasc unchiul". In SUA doreste sa continue lupta contra lui Hitler si se inroleaza in Marina SUA, schimbandu-si numele in "Stuart-Houston". El a activat contra Germaniei pana in 1947. A avut mai multi copii, iar ultimul sau fiu in viata, Alexander Stuart-Houston "Hitler" (nascut in 1949) a declarat ca nu doreste sa aiba urmasi pentru a incheia linia descendentilor marelui criminal nazist care a fost Adolf Hitler.

Un frate uitat

Alois Hitler Jr. a fost fratele vitreg al lui Adolf Hitler. Acesta, pe langa Willy, a mai avut un fiu, pe Heinz, care a fost un nazist convins. El a fost prins de sovietici in 1942 si ucis prin tortura in prizonierat, in URSS. Culmea acestei situatii intortocheate este ca fratele führerului a fost complet detasat de politica, fiind un infractor marunt, cartofor inrait, acuzat de bigamie, si a tinut un restaurant in Berlin (din 1934). Nu i-a cerut favoruri fratelui si aliatii nu l-au arestat dupa terminarea razboiului. Alois Hitler Jr. a fost tratat ca un cetatean oarecare si a murit in 1956, fara sa-i pese de soarta dictatorului. Tatal lui si al lui Adolf, Alois Sr., murise in 1903.

PAUL IOAN

REVISTA MAGAZIN

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply