» » » Papa Benedict va muri asasinat într-un an, din cauza unei lupte pentru putere la Vatican

Papa Benedict va muri asasinat într-un an, din cauza unei lupte pentru putere la VaticanUn document secret în limba germană, potrivit căruia Papa Benedict al XVI-lea va fi asasinat în următoarele luni, a fost dezvăluit vineri de cotidianul italian Il Fatto Quotidiano, informează AFP.  Documentul ar fi fost trimis Vaticanului, însă statul papal a dezminţit acest lucru şi a calificat actul drept "delirant şi necorespunzător realităţii". 
    
Cotidianul de stânga a publicat vineri acest document "foarte confidenţial" datat 30 decembrie 2011 şi care ar fi fost trimis de cardinalul columbian aflat la pensie Dario Castrillon Hoyos secretariatului statului şi secretarului particular al Papei Benedict al XVI-lea în ianuarie.
    
Monseniorul Castrillon Hoyos s-ar fi întâlnit apoi direct cu Papa la jumătatea lui ianuarie pentru a discuta despre această situaţie.
    
Potrivit cotidianului, acest document - redactat în germană şi care nu ar fi fost accesibil decât Papei şi câtorva colaboratori apropiaţi ai acestuia - reia o declaraţie alarmantă a arhiepiscopului de Palermo Paolo Romeo în cadrul unei deplasări în China, în noiembrie. 
    
Monseniorul Romeo le-ar fi spus interlocutorilor săi că ar fi auzit de un complot şi că Papa ar urma să moară în "următoarele 12 luni". Documentul nu precizează care ar fi participanţii la un eventual complot şi nici locul sau momentul în care Papa ar putea fi asasinat. 
    
"Este evident că acest document conţine consideraţii exagerate care sunt lipsite de orice adevăr", a comentat purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, părintele Federico Lombardi.
   
"Nu neg existenţa acestui document în germană" trimis Vaticanului, "spun doar că ceea ce scrie în acest document nu trebuie tratat cu seriozitate şi nu trebuie să se creadă că acesta conţine ceva real", a adăugat el.
    
Potrivi altor afirmaţii atribuite de document monseniorului Romeo, Papa ar avea un raport foarte conflictual cu cardinalul secretar de Stat (numărul doi în ierarhia Vaticanului), Tarcisio Bertone, şi ar încerca să îl înlocuiască. El l-ar prefera pe cardinalul de Milano, Angelo Scola.
http://www.antena3.ro/externe/papa-benedict-va-muri-asasinat-intr-un-an-din-cauza-unei-lupte-pentru-putere-la-vatican-154923.html

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply