» » » CASTELUL BRAN CEL MAI INFRICOSATOR LOC DIN LUME

Pentru a fi in ton cu cea mai inspaimantatoare sarbatoare din lume, Halloween-ul, specialistii americani de la Forbes au intocmit topul celor mai infricosatoare locatii de pe glob. Pe primul loc se afla castelul Bran din Brasov, loc bantuit, conform traditiei, de vampiri. In clasament se mai afla si alte locuri, majoritatea bantuite de fantome, cum este Turnul Londrei din Anglia sau Catacombele din Franta, iar altele vizitate de extraterestri, cum e Groom Lake din apropierea zonei 51 din Nevada, SUA.
Toate aceste locatii atrag anual mii de turisti doritori de senzatii tari si au dat nastere unor filme de groaza. Chiar daca majoritatea locurilor supravietuiesc datorita unor legende, in trecut aici au avut loc diverse intamplari ciudate care reusesc sa ne hraneasca imaginatia si astazi.
Locul I:Castelul Bran, Brasov, Romania
Castelul Bran, locatia in care legendarul Vlad Tepes, supranumit Dracula, isi atragea victimele pentru a le bea sangele, e locul in care se nasc cele mai multe povesti despre vampiri. Arhitectura gotica a castelului transformat in muzeu atrage anual milioane de vizitatori din toate colturile lumii. Bran a devenit renumit dupa ce scriitorul irlandez Bram Stoker a publicat in 1897 romanul ‘Dracula’.
Locul II : Turnul Londrei, Anglia
Legenda spune ca sufletul reginei Anne Boelyn, care a fost decapitata in 1536 la ordinul sotului ei, regele Henry al VIII-lea, bantuie pe coridoarele intunecate ale Turnului Londrei. Uneori, in noptile incetosate, daca esti prin preajma poti sa o auzi cum striga dupa ajutor.
Locul III : Catacombele, Paris, Franta
Peretii catacombelor de sub cel mai romantic oras al lumii, Parisul, sunt intesati cu cranii si oase. Aici se afla ramasitele celor care au fost dezgropati la inceputul secolului al XVIII-lea din cimitirele supraincarcate. Locul e bantuit noaptea de sufletele zecilor de morti care nu-si gasesc linistea.
Locul IV : Groom Lake, SUA
Zona Groom Lake, cunoscuta si sub numele de Area 51 (Zona 51), e situata in sudul statului american Nevada. Aici e o baza militara unde se crede ca sunt ascunse navele extraterestre care s-au prabusit pe Terra. Fenomenul atrage mii de curiosi care spera sa dea nas in nas cu un Omulet Verde.
Locul V : Sleepy Hollow, New York, SUA
In fiecare an in jurul Halloween-ului, zeci de curiosi se aduna in cimitirul din Sleepy Hollow, New York, pentru a viziona punerea in scena a Calaretului Fara Cap, nuvela scriitorului american Washington Irving. Se zice ca, pe aleile pustii, se vede umbra unui barbat fara cap trecand in galop pe un cal.
E castelul lui Dracula inspaimantator?
Turistii nu sunt de acord cu clasificarea castelului lui Dracula drept o locatie inspaimantatoare. Majoritatea admira peisajul impresionant de la Bran si sunt de parere ca vizitatorii straini care vin in cautare de vampiri se lasa influentati de legende.
Ionela Popescu: “Povestile cu Dracula sunt doar baliverne”
Ionela Popescu, 19 ani: ‘?mi place mult aici si chiar nu-mi imaginez de ce toata lumea are impresia ca acest castel e inspaimantator. Pana la urma toate povestile cu Dracula sunt doar niste baliverne inventate de scriitorul irlandez Bram Stoker’.
Laurentiu Popa: “Americanii cred ca orice vad intr-un film e real”
Laurentiu Popa, 35 de ani: ‘Americanii au impresia ca orice vad intr-un film e real. Citeam recent intr-o revista ca pustii din Statele Unite sunt convinsi ca vacile au culoarea mov pentru ca asa au vazut ei intr-o reclama la ciocolata’.
Manuela Matei: “Locul asta este frumos, nu infricosator”
Manuela Matei,  26 de ani: ‘Locul asta e frumos, nu infricosator. Peisajul e unic si castelul e ascuns in padure. Acesta e motivul pentru care vin milioane de turisti. Nu pentru ca ar fi bantuit de vampiri sau pentru ca aici ar fi trait Dracula’.

sursa www.libertatea.ro
http://bloguri.piatza.net/castelul-bran-cel-mai-infricosator-loc-din-lume/

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply