» » Unde mai raporteaza militarii americani OZN-urile

 Este de notorietate ca Air Force si alte structuri militare si de informatii americane au declarat in repetate randuri ca nu au "niciun interes" in fenomenul OZN si ca guvernul SUA a oprit oficial toate investigatiile privind acest fenomen la inchiderea in 1969 a proiectului "Blue Book" al Air Force. Atunci s-a mai spus ca, dupa 22 ani de studii, oficialii militari si expertii academici au stabilit ca OZN-urile nu sunt vizitatori extraterestri, nici aeronave avansate tehnologic si nici nu prezinta o amenintare la adresa securitatii nationale. Dupa acest moment, ori de cate ori problema a fost repusa pe tapet, s-a raspuns ca "nu s-a intamplat nimic ce ar putea sustine reluarea investigatiilor OZN de catre Air Force". Totusi, documentele desecretizate pe parcurs arata ca raportarea observatiilor OZN a continuat, discret, in toata perioada scursa de atunci.
Chiar si instructiunile Air Force AFI 10-206, din 2008, contineau reglementari clare, pentru piloti, operatori radar si alt personal al aviatiei militare, cu ce anume au de facut daca se intalnesc cu obiecte aeriene necunoscute. Li se cerea sa noteze "altitudinea, directia de deplasare, viteza, traiectoria, manevrele, ce anume le-a atras atentia asupra obiectului, cat timp a fost obiectul vizibil si cum a disparut". Toate aceste detalii trebuiau incluse intr-un raport catre NORAD (North American Aerospace Defense Command), organizatie care asigura avertizarea, suveranitatea si apararea in spatiul aerian si extraatmosferic al SUA si al Canadei.
Un interviu masluit
Pe 2 septembrie 2011 agentia de stiri The Huffington Post (detinut de AOL) a adresat o intrebare catre Air Force privind prevederile referitoare la OZN-uri din regulamentul mentionat. Un purtator de cuvant a raspuns ca va stabili un interviu cu un ofiter in tema. Dar in loc sa se intample aceasta, pe data de 6 septembrie, manualul de instructiuni AFI 10-206, care avusese pana atunci 111 pagini, a fost revizuit si inlocuit cu o noua varianta, de numai 40 de pagini, din care a fost eliminata orice referire la OZN-uri.
In saptamanile care au urmat, oficialii militari au evitat sa raspunda la intrebarile agentiei referitoare la manualul rescris. Abia pe 5 octombrie, in urma unor insistente, maiorul Air Force Chad Steffey a trimis un e-mail in care explica faptul ca rapoartele OZN nu cad in sarcina aviatiei militare. El a negat ca ar avea loc vreo musamalizare, adaugand ca refacerea regulamentului concomitent cu solicitarea agentiei de stiri a fost o simpla coincidenta, intrucat instructiunile Air Force se revad si se refac o data la doi-trei ani "iar la aceasta revizie, in principal, am eliminat o procedura care nu are ce cauta in acest regulament".
Maiorul a adaugat ca "pentru orice intrebari privind cerintele in raportarea OZN va trebui sa va referiti la NORAD".
E vorba despre extraterestri?
Spre deosebire de cei din Air Force, oficialii de la NORAD au recunoscut ca problematica OZN face parte din sarcinile lor de serviciu. Desigur, "cand vorbim de OZN-uri, ne referim, literar, la un obiect zburator neidentificat, nu la extraterestrii" spunea John Cornelio, seful relatiilor cu media de la sediul central NORAD, aflat in baza Air Force Peterson (Colorado). "Apare un blip pe radar si noi nu stim ce este, dar suntem responsabili sa identificam acel obiect. Stim ca este o nava aeriana de un tip oarecare, dar nu stim care, asadar trebuie sa aflam cine este". "Avem rolul nostru specific, pentru care suntem responsabili si acesta este monitorizarea amenintarilor la adresa natiunilor noastre. Dar nu este treaba noastra sa identificam, pana la sfarsitul zilei, fiecare obiect neidentificat care a fost acolo. Sunt constient de procesul prin care centrul de comanda se ocupa de aceste lucruri, dar nu cred ca este ceva care poate fi dat publicitatii".
Fostul capitan Air Force, Robert Salas, declara, intr-un interviu dat agentiei The Huffington Post, ca si dupa 1969, cand oficial s-a oprit investigarea fenomenului, inregistrarile privind obiectele neidentificate au continuat. El a exemplificat printr-o actiune NORAD din 1975 cand, in urmarirea unor OZN-uri care pluteau deasupra silozurilor cu rachete nucleare, au fost ridicate avioane de interceptie, de altfel fara rost, intrucat viteza intrusilor era mult mai mare decat a interceptoarelor. Salas nu este complet de acord cu atitudinea lui Cornelio, sustinand ca cei de la NORAD nu pot spune pur si simplu "nu, noi nu investigam OZN-urile", intrucat este datoria lor sa faca asta.
Salas mai comenta: "motivul pentru care militarii sustin ca ei nu investigheaza OZN-urile este acela ca nu doresc sa raspunda unor oameni ca Dvs. Ei nu vor sa raspunda reporterilor sau marelui public care intreaba ce naiba se tot petrece si inca de atata vreme. Pur si simplu nu doresc sa fie pusi sa raspunda la aceasta intrebare".
DAN D. FARCAS

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply