» » De ce nu se deschide şi ultima încăpere a templului din India unde s-a găsit COMOARA de 20 de miliarde de dolari

Curtea Supremă din India întârzie deschiderea ultimei încăperi din templul hindus unde au fost găsite comori care ar putea valora cel puţin 20 de miliarde de dolari, scrie Bloomberg.
Instanţa doreşte să se asigure că descoperirile vor fi păzite şi conservate. Judecătorii s-au consultat cu autorităţile din statul Kerala şi cu descendenţii familiei regale Travancore, care controlează templul construit în secolul al XVI-lea. O decizie asupra deschiderii ultimei încăperi va fi luată pe 14 iulie.
O echipă de şapte investigatori a deschis cinci dintre cele şase încăperi ale templului, înainte ca instanţa supremă să intervină, ei găsind saci întregi de diamante, un lanţ de aur de 5,5 metri, mai multe statuete ale zeităţilor hinduse, dar şi 19 kg de monede preţioase.
Un avocat care locuieşte în apropierea templului Sree Padmanbhaswamy a cerut Curţii Supreme să intervină, pe motiv că descoperirile sunt "prost administrate".
Templul "nu are dreptul" la comoară, familia regelui nu o vrea
"Toate bijuteriile şi monedele care sunt recuperate din templu reprezintă ofrande aduse zeilor de rege şi de rudele sale, cu diverse ocazii precum festivaluri sau zile de naştere", a declarat G.S. Pardeep Kumar, preşedintele unei organizaţii conduse de descendenţii familiei regale. "Palatul nu are niciun drept să ceară averea, nici măcar o monedă de aur", a asigurat Kumar.
Totuşi, avocatul fostului rege al Travancore-ului a declarat, în faţa instanţei, că membrii familiei regale nu cer bunurile, pentru că acestea aparţin lui Vishnu, una dintre zeităţile supreme ale hinduismului.
Curtea Supremă decisese, pe 6 iulie, să fie construit un muzeu care să conserve comoara. În plus, instanţa a cerut ca toate obiectele preţioase să fie fotografiate şi evaluate de un curator.
Ultima încăpere ar adăposti comorile cele mai valoroase
Ultima încăpere din templu, rămasă nedeschisă, ar adăposti cele mai preţioase comori, au declarat surse apropiate descendenţilor familiei regale. Uşa ultimei încăperi este singura ornată cu imaginea unei cobre, iar deschiderea ei ar putea fi de rău augur pentru templu, susţin sursele.
Precedentele încercări de a intra în ultima încăpere au eşuat, după ce închizătoarea s-a blocat.

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

1 comentarii: