» » Fosilele unui câine, descoperite păzind o comoară antică

Timp de 2.000 de ani, acest câine a păzit comoara stăpânului său. Dar acum, arheologii au scos la suprafaţă scheletul celui mai vechi câine de pază din Marea Britanie, care ar fi fost sacrificat pentru a proteja o comoară îngropată.

Scheletul câinelui, de aceeaşi mărime ca un retriever, a fost descoperit în cel mai important sit din Epoca de Bronz, din Marea Britanie, relateaza realitatea.net.
Experţii cred că un trib străvechi, Corieltauvi, care trăia în Britania înainte de sosirea romanilor, a omorât şi apoi a îngropat câinele între anii 1-50 d.Hr., pentru ca spiritul său să protejeze comoara. Descoperirea sugerează că cel mai bun prieten al omului era văzut de mult ca un protector.
Câinele a fost găsit în situl Hallaton Treasure, lângă Leicestershire, unde s-au descoperit cele mai multe monede din Epoca de Bronz din întreaga Mare Britanie: peste 5000 de monede de aur şi argint.

Unul dintre arheologi a declarat că scheletul câinelui era îngropat deasupra rămăşiţelor altui căţel şi există dovezi şi pentru cel de-al treilea.
“Poate au crezut că ceilalţi câini de pază şi-au pierdut puterile de a proteja comoara”, a spus arheologul Vicki Score.

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply