» » Avionul “invizibil” chinez , fabricat cu tehnologie americana furata !

Chengdu J-20, mândria aviaţei militare chineze, ar putea fi rezultatul furtului de tehnologie americană, facilitat de doborârea, în 1999, a unui F-117 Nighthawk de către artileria antiaeriană sârbă.

Mai mulţi oficiali militari din Balcani au declarat, pentru Associated Press, că armata chineză a intrat probabil în posesia unor părţi din epava avionului de vânătoare american, doborât cu o rachetă SA-3, de fabricaţie sovietică, pe 27 martie 1999.
„La acea vreme, serviciile noastre de informaţii au raportat că agenţii chinezi au străbătut în lung şi în lat regiunea în care s-a dezintegrat acel F-117 şi au cumpărat părţi ale avionului de la femierii locali”, susţine Davor Domazet-Loso, şeful Statului Major al armatei croate în timpul războiului din Kosovo.
La rândul său, un oficial militar de rang înalt din Serbia a confirmat că mai multe piese din epava aeronavei F-117 Nighthawk au dispărut şi, ulterior, au ajuns în mâna „ataşaţilor militari străini”.
Primele fotografii cu J-20 au apărut la începutul acestei luni. O primă privire aruncată de specialişti asupra avionului J-20 sugerează că acesta este mai mare decât cele ruseşti sau americane, ceea ce îi va permite să zboare pe distanţe mai lungi şi să transporte armament greu, a scris publicaţia britanică „Daily Telegraph”.
Apariția pe internet a fotografiilor cu avionul J-20 a stârnit rapid interesul presei internaționale. Lipsa cenzurii guvernamentale chineze în acest caz semnalează faptul că distribuirea pozelor a fost o mișcare calculată a autorităților chineze.



Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply