» » » » » India a lansat cu succes o sonda spatiala catre Marte. Care e misiunea ei



India a lansat marti prima sa sonda spatiala spre Marte, devenind a patra tara din lume care a trimis o misiune catre "planeta rosie".
Sonda fara echipaj uman a fost lansata la ora 11:08, ora Romaniei, din Golful Bengal si va inconjura Pamantul inainte sa inceapa calatoria de 300 de zile catre Marte, relateaza www.independent.co.uk.
Acest program a costat India peste 73 de miloane de dolari, anunta CNN. Sonda va ajunge pe Marte in septembrie 2014 si va incepe o serie de investigatii stiintifice care vor dura 4 luni.

Sonda va cauta urme de metan in atmosfera Planetei Rosii, cu toate ca NASA a anuntat recent ca roverul Curiosity care a ajuns pe Marte in 2012 nu a gasit urme de metan.
"Obiectivul Indiei este acela de a calca pe urmele Uniunii Sovietice, Statelor Unite si Agentiei Spatiale Europene care au trimis misiuni catre Marte" a declarat presedintele programului spatial din India - K Radhakrishnan.
Reactia internationala in urma anuntarii succesului de lansare a sondei a fost una in mare parte de blamare a autoritarilor indiene pentru ca arunca banii pe programul spatial in timp ce tara se zbate in saracie.
In 2010, Banca Mondiala anunta ca 37% din indieni traiesc sub limita internationala a saraciei.
ProTV News

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply