» » » CELE MAI BANTUITE CASE DIN MAREA BRITANIE

Pe locul I al celor mai bantuite case este Blickling Hall, din Norfolk, descrisa de National Trust ca fiind “o casa magnifica, renumita pentru tapiseriile sale fine, cartile rare si mai ales pentru faimoasa fantoma fara cap a Annei Boleyn”.
Cea de-a doua sotie a lui Henry al-VIII-lea, decapitata in 1536, “locuieste” in prezent la Blickling Hall alaturi de alti doi “prieteni”: Sir John Fastolfe, un cavaler din secolul al XV-lea, al carui nume a fost adaptat de catre Shakespeare, pentru personajul sau Falstaff, si Sir Henry Hobart, ucis intr-un duel 1698.
“Da, sunt trei fantome, iar unii dintre vizitatori chiar le vad, in special pe Anna Boleyn, care apare in jurul datei de 19 mai, cand se marcheaza ziua in care aceasta a murit. Am inteles ca din cand in cand apare din ziduri <>, care apoi dispare… este o casa foarte veche… cu multe ciudatenii” a declarat calm Jan Brookes, managerul casei respective.
Oficialii “National Trust” au intocmit topul dupa frecventa cu care apar fantomele in locul respectiv, dupa cat de faimoase sunt respectivele fantome si daca “sunt cumva mai speciale”.
Anne, de exemplu, se spune ca apare tinandu-si capul in poala, stand intr-o trasura trasa de un cal pe care se afla un calaret si el fara cap.
Printre alte proprietati ale caror coridoare sunt traversate de fantome se afla si Dunster Castle, din Somerset, unde pana si magazinul de suveniruri este bantuit.
Angajatii magazinului au raportat ca simt deseori “o amenintare” in aer, “un misterios barbat in verde” iar din cand in cand, obiectele cad ca din senin de pe rafturi.
Selectia pentru topul caselor bantuite a fost intocmita cu ajutorul lui Sisn Evans, autoarea “Ghosts: Mysterious Tales” de la “the National Trust”, care insista ca cel putin 200 din cele 630 de proprietati deschise publicului sunt bantuite.
Evans a declarat ca majoritatea fantomelor din top 10 sunt inofensive. Ea a adaugat ca “Trustul exorcizeaza unele proprietati, insa nu se face acest lucru in gura mare”.
Probabil ca cea mai putin inspaimantatoare fantoma din topul National Trust este cea a primului ministru din epoca victoriana, Benjamin Disraeli. Nick Phillips, managerul proprietatii fostei case a ministrului, a declarat ca vizitatoarele i-au povestit ca au vazut un gentleman care le zambeste din capul scarilor.
TOPUL fantomelor:
1. Blickling Hall din Norfolk
Se spune ca fantoma Annei Boleyn apare la fiecare aniversare a executiei sale
2. Dunster Castle, Somerset
Un barbat in verde a fost vazut plimbandu-se prin grajduri
3. Quarry Bank Mill din Cheshire
Se spune ca este “adapostul” fantomelor fostilor angajati
4. Newton House, din Dinefwr, Carmarthenshire
In secolul al XVIII-lea, Lady Elinor Cavendish a fost strangulata de catre barbat. Vizitatorii au povestit ca au simtit cum sunt stransi de gat de maini invizibile.
5. Gibside Hall, Tyne and Wear
Se crede ca este bantuita de catre “Contesa nefericita”
6. Lyme Park, Cheshire
Multe persoane au relatat ca au vazut un cortegiu funerar fantomatic care traverseaza parcul.
7. Lanhydrock, din Cornwall
Se crede ca este locul preferat al mai multor fantome, inclusiv fantoma unui barbat care a fost spanzurat in timpul Razboiului civil.
8. Hughenden Manor, Buckinghamshire
Fantoma lui Benjamin Disraeli zambeste prietenos din capul scarilor vizitatorilor
9. Powis Castle, Powys
Turistii au vazut o doamna in negru sau pur si simplu au simtit cum o mana nevazuta ii atinge.
10. Belton House, Lincolnshire
Un “Gentleman in negru” se spune ca se plimba prin dormitorul reginei. (Mona BICA)


sursa www.ziua.net

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply