» » S-a descoperit originea rocilor de la Stonehenge


Cercetătorii britanici au descoperit locul de origine al unor roci care formează monumentul antic de la Stonehenge.
Muzeul Naţional din Ţara Galilor şi Universitatea Leicester au demonstrat că rocile provin de la Craig Rhos-y-felin, un loc situat la aproximativ 160 de kilometri distanţă de locul în care a fost construit celebrul monument. Descoperirea a dat naştere unui alt mister, oamenii de ştiinţă întrebându-se cum şi de ce au transportat locuitorii din antichitate nişte pietre uriaşe pe o distanţă atât de mare.
În anul 2011 au fost realizate o multitudine de cercetări şi descoperiri legate de monumentul de la Stonehenge. Luna trecută, cercetătorii au anunţat că locuitorii antici au ridicat, în împrejurimi, temple închinate soarelui.
Pe parcursul ultimelor nouă luni, cercetătorii au comparat conţinutul de minerale şi relaţiilor texturale ale rocilor şi au reuşit să indice cu o precizie uimitoare locul de provenienţă al acestora. 99% dintre mostrele prelevate de la Stonehenge se potrivesc cu rocile descoperite la Craig Rhos-y-felin, care diferă de toate celelalte roci existente în Ţara Galilor.
Cercetările ulterioare ar trebui să-i ajute pe oamenii de ştiinţă să înţeleagă de ce şi, mai ales, cum au fost transportate rocile la Stonehenge între anii 3000 şi 1600 î.Hr.

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

1 comentarii:

  1. Degeaba se fac descoperirile astea, tot se vor gasi unii care sa creada ca le-au adus extraterestii

    RăspundețiȘtergere