» » NASA a descoperit un uriaș corp invizibil ce emite o energie misterioasă


NASA a descoperit un uriaș corp invizibil ce emite o energie misterioasă O sursă inexplicabilă de energie se află în spațiul cosmic acolo unde nu se vede nimic care ar fi trebuit să emită raze gama cu o asemnea intensitate. Obiectul este foarte masiv, cred specialiștii. Aceștia spun că misterul nu poate fi dezlegat deocamdata cu aparatele de măsură convenționale. Cercetatorii de la NASA, ce fac parte din proiectul Fermi, au comunicat ca exista "surse misterioase" ale unor emisii uriase de raze gama, care ar putea proveni de la pulsari, gauri negre sau de la materia intunecata. Cel mai probabil se crede că e vorba de această ultimă variantă, căci materia întunecata este si cea responsabilă cu expansiunea universului, dar, deocamdata este doar un concept bazat pe un model matematic. Ceea ce se stie, deocamdata, cuc ertitudiene este că obiectul, sau obiectele, nu se pot zări, fiind invizibile, urma acestora fiind data doar de masiva emisie de raze gama.

Cercetatorii inclusi in proiectul Fermi au prezentat recent un al doilea catalog al surselor de raze gama din spatiu, detectate de telescopul Large Area Telescope (LAT), informeaza Sott. "Telescopul Fermi a vazut raze gama, care vin dintr-o anumita directie pe cer, unde nu exista nicio dovada ca exista un obiect ce produce astfel de raze", a declarat David Thompson, cercetator la Centrul Goddard Space Flight. Razele gama sunt prin natura lor niste vestitori ai unor emisii uriase de energie. Ele sunt o forma de superenergie a luminii, produsa de anumite surse, cum ar fi gaurile negre si exploziile uriase ale stelelor.  Razele gama au atat de multa energie incat lentilele obisnuite si oglinzile nu functioneaza. Ca rezultat, telescoapele nu pot obtine intotdeauna informatii despre locul surselor razelor gama. Pentru doua treimi din sursele noului catalog, oamenii de stiinta au localizat obiectele care produc raze gama, precum un pulsar sau o stea. Dar pentru restul, adica pentru o treime, cercetatorii au notat doar "surse misterioase".

"Unele dintre sursele misterioase ar putea fi nori de materie intunecata. Aproximativ 85% din masa Universului este materia intunecata. Ea este ceva care atrage obiectele cu o forta de gravitatie proprie, dar nu poate fi detectata. Ea nu straluceste, nu emite sau imprastie lumina, prin urmare este intuneric", a declarat Thompson. "Am folosit telescoapele Fermi pentru a cauta materia intunecata de o perioada lunga de timp", a spus Peter Michelson, cercetator la LAT. Fermi scaneaza intreg cerul la fiecare trei ore, iar observatiile privind razele gama sunt analizate de catre cercetatori. Pana in prezent, prea putine raze gama, care provin din surse misterioase, au fost colectate, pentru a putea trage niste concluzii. "Desigur avem speranta ca vom gasi ceva cu adevarat exotic, cum ar fi materia intunecata, dar trebuie sa analizam mai intai toate celelalte optiuni", a declarat Michelson.
Bineânțeles că în urma acestui anunț făcut de NASA au existat mai multe teorii ale conspiratiei. Una dintre acestea susține că la marginea sistemului nostru solar ar exista o uriasă planetă care deocamdata ar fi invizibilă telescoapelor si care ar emite o energie considerabilă. Teoria nu este atat de fabuloasă cu căt chiar NASA a anunțat la finele anului trecut că teoretic ar exista o planeta foarte mare, mult mai mare decăt Jupiter si Saturn la un loc si care a fost botezată Tysche. Despre aceasta, conspirationistii cred că ar fi "leagănul" unei alte planete misterioase, Nibiru. Să vedem însă ce va mai descoperi NASA lagat de Tysche, întrucât peste câteva luni se anuntă o documentare sustinuta despre această posibilă planeta. 

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply