» » CAUTATORI DE COMORI CELEBRI

Heinrich Schliemann (1822-1890, de nationalitate germana). Heinrich Schliemann (n. 6 ianuarie 1822 - d. 26 decembrie 1890) a fost un arheolog german, născut în nordul Germaniei la Neu-Bukow, care a identificat urmele legendarei cetăți grecești antice Troia. El este considerat de mulţi ca fiind "parintele arheologiei istorice." În toate eforturile sale arheologice, Heinrich Schliemann a încercat să dovedească istoricitatea Războiului troian. Abordarea sa arheologică a fost în bună măsură științifică, spre deosebire de practica timpului, ce aducea a vânătoare de comori. Schliemann enunța ipoteze și apoi le testa, ca în orice altă știință. Cercetările sale de la Isarlîk (în Anatolia, astăzi Turcia) dintre 1871 și 1872 au dovedit că acesta este locul cel mai probabil al poziției vechii cetăți Troia. În 1876 cercetările sale de la Micene (în Peloponez, Grecia) au adus la lumină civilizația miceeană, necunoscută până atunci. Între 1878 și 1879 și-a rafinat cercetările la Isarlîk.Schliemann a reușit să înșele autoritățile otomane, ducând in Germania o mulțime de obiecte de aur, descoperite la Isarlîk. Posesia colecției, preluata apoi de sovietici în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, este încă și azi motiv de dispută între Turcia, Germania, Rusia și Grecia.


E. Lee Spence (n. 1947, american. Pionier în arheologia subacvatică, este, probabil, cel mai faimos vânător de comori al lumii . El este cunoscut pentru cautarea de comori scufundate si de epave. Nascut in Germania, Spence scrie şi editează cărţi de referinţă, precum şi reviste (Diving World, Atlantic Coastal Diver, Treasure, Treasure Diver, and Treasure Quest), şi publică articole in reviste de specialitate (ShipWrecks, Wreck Diver). Spence a gasit comori in valoare de peste 50 milioane dolari americani şi a contribuit, prin intermediul cercetarilor sale de arhivă, la gasirea epavelor navelor Republic si Central America, de pe care au fost recuperate comori de peste un miliard de dolari.

Mel Fisher (1922-1998, american). A devenit foarte cunoscut pentru găsirea epavei galionului spaniol Nuestra Señora de Atocha, în 1985. Comoara gasita a fost estimata ca avand o valoare de 450 milioane dolari. Aceasta comoara, avand numele de "Atocha Motherlode," a inclus 40 de tone de aur şi argint, printre care si 100.000 de monede spaniole de argint, monede de aur, smaralde columbiene, alte artefacte de aur si argint, precum si 1000 de lingouri de argint. 

Robert F. Marx (n. 1923, american). Un pionier in lumea scafandrilor, cunoscut pentru activitatea sa de cautator de comori scufundate si de epave naufragiate. A fost foarte controversat ca si cautator, din cauza incursiunilor sale frecvente şi incununate de succes în vânătoare de comori.  E. Lee Spence l-a considerat pe Robert F. Marx ca fiind "adevăratul parinte de arheologiei subacvatice."

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply