» » Asasinarea lui J.F.K. - Ipoteze

În 1963, în Dealey Plazza din Dallas, un glonte punea capăt vieţii lui J.F.K.
Asasinat politic, reglare de conturi a Mafiei, omor ritual ? Cu Kennedy se stingea mitul Camelotului.


Asasinul victimă
L.H.Oswald este prototipul ratatului perfect. Copil neiubit, cu o mamă ultraprotectoare. Reuşeşte să eşueze totdeauna, acolo unde alţii aveau succes. Oswald nu are nimic- nici măcar propria identitate. Fuge în URSS şi cere azil politic. Nu rezistă nici acolo şi se repatriază împreună cu soţia lui rusoaică, Marina
(- Ipoteza KGB spune că J.F.K. a fost omorât la ordinul lui Hruşciov pentru că Hruşciov era un ratat iar J.F.K un tip de succes. Ce-i drept, Nichita Sergheevici era un ratat- scosul pantofului din picior şi bătutul cu el în masă la ONU este cea mai minoră dovadă. Dar…Hruşciov nu câştiga nimic din moartea lui J.F.K. A fost singurul partener de dialog acceptabil pentru ruşi. Nici măcar Jimmy Carter n-a fost aşa de maleabil ca J.F.K. Hruşciov n-a câştigat nimic prin moartea lui Kennedy. Războiul din Vietnam a continuat până în anii 70. Cuba a fost în continuare izolată. Urmaşul lui Kennedy a fost texanul L.B.Johnson.Singura explicaţie a ipotezei KGB ar fi că LBJ era spion sovietic- afirmaţie hazardată chiar şi pentru extremiştii americani.)
Oswald era un fantast tipic. Pentru a-şi recuceri soţia îşi omoară preşedintele. Punct.
Victima- asasin.
S-au spus multe poveşti despre Kennedy, despre blestemul clanului, blestem indus de un tată mult prea dur şi prea dominator. Cert este că fratele cel mare se oferă voluntar într-o misiune sinucigaşă iar J.F.K se înrolează în Marină, este rănit şi suferă apoi toată viaţa din cauza rănii. Este primul preşedinte care îşi câştigă alegerea la televizor, acolo unde contracandidatul său, Nixon, dă prost pe sticlă.
Este cunoscut mitul regelui sacrificial, regele care trebuie omorît pentru ca pomii să dea roade, soarele să apară a doua zi, etc. J.F.K. este un astfel de rege. La el totul trebuie să fie glamour, totul trebuie să fie glitz. Începând de la nevastă, copii şi terminând cu politica. Are de soluţionat crize globale, are de rezolvat probleme majore. Ar vrea să se retragă din Vietnam dar cu fruntea sus. Ar vrea o politică de cooperare cu sovieticiil. Ar vrea o legislaţie nediscriminatorie pentru negrii.
Lunile preşedinţiei lui Kennedy exercită o fascinaţie autodevoratoare nu numai pentru cei din jur dar şi pentru el. “N-ar mai fi apucat sfârşitul celui de-al doilea mandat. Ar fi înnebunit pur şi simplu” spunea unul din celebrii săi prieteni din banda “Rat Pack”.
Kennedy este, pur şi simplu, regele expiator. America mergea prea bine pentru a nu fi nevoie de un ţap ispăşitor pentru boomul american.
(-ipoteza mafiotă spune că nişte mămulari, alde Sam Giancanna şi ai lui l-au lichidat pe Kennedy care profitase de mafie când a fost ales dar nu s-a ţinut de cuvânt atunci când s-a ajuns. Gangsterii americani au fost supraîncălziţi atât de mass-media căutătoare de senzaţional cât şi de FBI-ul doritor să-şi ia salariul. În realitate nici Dillinger nu a fost mai grozav ca şi Terente şi nici unul din capii mafiosi mai grozav decât fraţii Cămătaru. Prin însăşi definiţia sa mafia nu are de-a face decât cu un anumit mediu aflat la limita moralităţii. Dacă în anii 30 sub imboldul nefericitei legi a prohibiţiei taţii de familie frecventau speak-easy-urile, în anii 60 erau afectaţi de mafie mai puţin de 0.1% din americani.Deci mafia era o mare gogoaşă)
ALTA IPOTEZA
Ion Mihai Pacepa susţine, în noua sa carte “Programat să ucidă: Lee Harvey Oswald, KGB şi asasinarea lui Kennedy”, că asasinul Oswald avea legături cu KGB-ul rusesc.
El prezintă eforturile făcute de Moscova pentru ca asasinatul să fie considerat o “afacere americană”. Generalul Pacepa, şeful serviciilor secrete româneşti şi ofiţerul cu cel mai înalt rang al unor servicii secrete din blocul estic, susţine că avea informaţii din surse directe despre legăturile dintre KGB şi Lee Harvey Oswald.
Mai mult, el a avut acces la o serie de documente secrete ale serviciilor de informaţii de la Kremlin. Pacepa susţine că Moscova a încercat să păstreze discreţia faţă de conducătorii serviciilor secrete ale celorlalte state din blocul estic, având în vedere faptul că orice informaţii cu privire la implicarea KGB-ului în asasinarea lui Kennedy ar fi putut duce la declanşarea celui de-al treilea război mondial.
Pacepa a mai declarat că a fost implicat în efortul, la scară mondială, de dezinformare şi fabricare de alibiuri pentru KGB, astfel încât să nu fie descoperită implicarea serviciilor secrete sovietice în asasinarea lui Kennedy. Subiectul cărţii a fost făcut public într-un interviu oferit publicaţiei online “FrontPageMagazine”.
SI ALTA …
Fostul procuror Vincent Bugliosi a analizat 21 de ani probele din dosarul asasinarii presedintelui John F. Kennedy si a stabilit ca Lee Harvey Oswald a actionat singur, aceeasi concluzie la care a ajuns si raportul oficial, acum 43 de ani, potrivit Reuters.
Bugliosi, care a fost avocatul acuzarii in procesul lui Charles Manson si si-a povestit experienta in bestseller-ul Helter Skelter, si care a scris si despre crima in care a fost implicat O.J. Simpson, spune ca alte cazuri palesc in fata asasinarii lui Kennedy, pe care o numeste ‘crima secolului’. Cazul este atat de important incat fostul procuror a considerat ca merita 1.612 pagini de text si 1.128 de pagini de note, in total peste 1,5 milioane de cuvinte pe care le-a scris de mana si le-a dictat apoi secretarei sale care le-a batut la masina. Chiar si intr-o carte de trei ori mai groasa decat ‘Razboi si pace’ de Tolstoi, autorul recunoaste ca nu a ajuns niciodata la capatul probelor din dosarul JFK. El spera insa ca a respins in sfarsit infinitele teorii ale conspiratiei despre care spune ca au subminat increderea americanilor in autoritati.’Am luat-o de la capat. Ce am descoperit a fost ca maldarul de dovezi din cazul asasinarii lui Kennedy nu are capat. Este un put fara fund. Am fost absorbit de abis’, a spus Bugliosi intr-un interviu despre cartea sa ‘Reclaiming History: The Assassination of President John F. Kennedy’. ‘Este cea mai captivanta poveste spusa vreodata’, spune el despre caz, care a fost o obsesie personala din 1986. Toate eforturile sale au produs aceeasi concluzie ca si Comisia Warren, care a investigat cazul la origine: Lee Harvey Oswald a comis fapta singur. Un sondaj Gallup din 2003 arata ca 75% dintre americani resping aceasta concluzie, dar Bugliosi spera ca va inclina balanta, in detrimentul sustinatorilor teoriei conspiratiei, ca Oliver Stone, al carui film din 1991, ‘JKF’, sugereaza ca trei lunetisti profesionisti l-au omorat pe Kennedy ca parte a unei conspiratii la nivel inalt pentru a intensifica implicarea SUA in razboiul din Vietnam. ‘Din acest moment, niciun om normal nu mai poate lua in serios afirmatiile ca Kennedy a fost ucis de CIA, Fidel Castro, mafie, sovietici, vietnamezi, petrolisti din Texas sau de vicepresedintele sau, Lyndon B. Johnson’, scrie ‘The Los Angeles Times’.

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply