» » » Arheologii au descoperit mormântul unui „vampir”


Arheologii din Polonia au descoperit un schelet care a avut parte de un ritual sinistru de înmormântare. Mormântul datează din secolul al XVI-lea sau al XVII-lea şi a fost găsit lângă oraşul Kamien Pomorski, în nord-vestul Poloniei.
Localnicii credeau probabil că bărbatul decedat era vampir şi l-au mutilat după moarte. I-au băgat în gură o cărămidă, distrugându-i astfel dinţii, apoi i-au bătut în cuie un picior, ca să-l lege de pământ, de teamă că ar putea să se ridice din mormânt.
Slawomir Gorka, arheologul care a coordonat săpăturile, spune că aceste detalii demonstrează că oamenii se temeau că mortul este vampir.
În trecut, au mai fost descoperite şi alte morminte unde fuseseră îndeplinite ritualuri similare, pentru a „ucide” vampirii.
Potrivit lui Gorka, asemenea credinţe erau deseori întâlnite în estul Europei, începând cu secolul al XIII-lea şi până în secolul al XVII-lea.
Anul trecut, tot în Polonia au fost găsite câteva schelete care fuseseră decapitate şi îngropate cu capetele peste picioare. Este posibil însă ca acestea să fi fost pur şi simplu executate prin decapitare.

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply