» » » » » NASA a aflat cand va veni sfarsitul lumii. Pamantul va fi lovit cu 61.000 km/ora.



Sfarsitul lumii ar fi trebuit sa vina pana acum de zeci de ori. Insa o predictie anume chinuie mintile astronomilor de mai bine de 50 de ani.
Oamenii de stiinta de la NASA au urmarit de-a lungul timpului un asteroid, numit 1950 DA, care, in momentul de fata, se afla in drum spre Pamant, pe care se poate sa-l loveasca pe 16 martie, 2880, relateaza Daily Mail.
Asteroidul este o roca de aproximativ un kilometru in diametru, care se deplaseaza cu 15 kilometri pe secunda in directia Pamantului. Calculele arata ca exista riscul ca asteroidul sa loveasca Pamantul in zona Oceanului Atlantic, cu peste 61.000 de kilometri pe ora.
Cercetatorii estimeaza ca, atunci cand se va lovi de Pamant, 1950 DA va avea efectul unei bombe de 44.800 megatone.
Probabilitatea unui impact nu este foarte mare, insa cercetatorii spun ca in cazul de fata exista un risc mult mai mare decat in cazul altor asteroizi.
De-a lungul timpului, Pamantul a fost lovit de mai multe ori de asteroizi de aceasta dimensiune, iar un eveniment de acest tip, de acum 65 milioane de ani, a insemnat sfarsitul erei dinozaurilor.
Asteroidul 1950 DA a fost descoperit pe 23 februarie 1950. A fost observat timp de 17 zile, pentru ca apoi sa dispara pentru o jumatate de secol. Cand a fost redescoperit in anul 2000, astronomii i-au calculat traiectoria si au spus ca nu este exclus ca acesta sa loveasca Pamantul.
Oamenii de stiinta spun, totusi, ca nu exista motive de ingrijorare, pentru ca, pana in 2880, va fi gasita o solutie pentru devierea traiectoriei lui 1950 DA.

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

1 comentarii:

  1. Foarte interesanta stire....bravo. Continuati asa si va veti citi singuri stirile de genul.

    RăspundețiȘtergere