» » » » » Astronomii au observat in premiera cum arata o exoplaneta. Este albastra, la fel ca TerraO exoplaneta de culoarea albastru cobalt, o nuanta care aminteste de cea a Terrei vazuta din spatiu, a fost descoperita in premiera de astronomi, care, folosind telescopul spatial Hubble, au reusit sa determine culoarea exacta a acelui corp ceresc.
Asemanarile cu Terra se opresc insa aici: situata la o distanta de 63 de ani-lumina de planeta noastra (600.000 de miliarde de kilometri), in constelatia Vulpea (Vulpita/ Vulpecula), aceasta exoplaneta, denumita HD 189733b, este o uriasa gazoasa, neospitaliera pentru viata terestra, aflata pe o orbita foarte apropiata de steaua ei.

Atmosfera ei schimbatoare este torida, cu temperaturi de peste 1.000 de grade Celsius. Planeta este "maturata" de vanturi care sufla cu viteze de peste 7.000 de kilometri pe ora, potrivit unui comunicat al Agentiei Spatiale Europene (ESA).

HD 189733b este una dintre exoplanetele cele mai apropiate de Terra, care pot fi observate atunci cand trece prin fata stelei sale: in timpul acestui tranzit, planetele isi imprima semnatura pe lumina emisa de stelele lor, care este analizata cu ajutorul spectrografului.
Detalii in stirileprotv.ro

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply