» » » Si Totusi, Se Poate: Cetatile Dacice Din Muntii Orastiei Vor Fi Restaurate

Si totusi, se poate: Cetatile dacice din Muntii Orastiei vor fi restaurate

Muzeul National de Istorie a Transilvaniei va coordona, timp de patru ani, un program de cercetare si restaurare a cetatilor dacice din Muntii Orastiei, fiind cel mai mare proiect arheologic derulat in Romania pana in prezent, 

Potrivit unui comunicat de presa transmis, vineri, de Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, acesta este cel mai mare proiect arheologic derulat in Romania pana in prezent si este finantat de Ministerul Culturii si Patrimoniului National, relateaza romanialibera.ro.

Conform sursei citate, in proiect vor colabora Universitatea "Babes-Bolyai", Muzeul National de Istorie a Romaniei din Bucuresti, Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane din Deva si Institutul de Arheologie si Istoria Artei din Cluj-Napoca.

In 2012, sapaturile de la Sarmizegetusa Regia au primit o finantare de 3 milioane de lei, iar pentru 2013 calendarul cercetarilor cuprinde zona Piatra Rosie, Costesti, Blidaru si Cetatuie.

"Programul se va desfasura pe o perioada de patru ani, timp in care se vor efectua cercetari arheologice sistematice si pluridisciplinare in cetatile dacice din Muntii Orastiei, monumente inscrise pe lista patrimoniului UNESCO. De asemenea, se va urmari realizarea unei diseminari cat mai eficiente a rezultatelor cercetarilor atat printre specialisti, cat si in randul publicului larg. Dorinta noastra este ca acest important program de cercetare sa devina un model, in conformitate cu valoarea vestigiilor si statutul UNESCO al monumentelor antice din zona Muntilor Orastiei", se arata in comunicat.  9am.ro

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply