» » » » Prima femeie astronaut a Chinei a ajuns cu succes la bordul laboratorului spaţial Tiangong-1

(w540) Liu Yang

Capsula Shenzhou-9 a fost lansată sâmbătă seară de la Centrul de Lansare Juquan, iar azi dimineaţă, la ora României 09:07, a andocat cu succes la laboratorul spaţial chinez Tiangong-1. După numai două ore, taikonauţii Liu Yang, Jing Haipeng şi Liu Wang se aflau la bordul laboratorului spațial.
Procedurile de andocare, la altitudinea de 340km, au fost realizate în întregime automatizat, de către computere, capsula fiind aliniată cu Tiangong (Palatul Spațial) de o suită de radare, lasere şi senzori optici.

În cadrul laboratorului Tiangong-1, care este prima componentă a viitoarei stații spatiale chineze, se vor desfăşura o serie de experimente ştiinţifice, inclusiv teste medicale pentru înţelegerea efectelor imponderabilităţii asupra corpului uman.

Misiunea reprezintă a patra misiune de trimitere a astronauţilor chinezi (taikonauţi) în spaţiu. Prima astfel de misiune, Shenzhou-5, a avut loc cu nouă ani în urmă, Yang Liwei fiind primul astronaut chinez trimis pe orbită.

În urma succesului misiunii Shenzou-9, Liu Yang devine prima femeie astronaut a Chinei în spaţiu, unde va sta până la sfârşitul lunii, alături de cei doi colegi ai săi.
STIINTA SI TEHNICA

Daniel Gorun

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply