Academicieni italieni au prezentat mai multe imagini cu mumii care au fost conservate în mercur timp de 200 de ani, pentru demonstraţii medicale. Rezultatele şi observaţiile obţinute în urma invetistigării amănunţite a exponatelor au fost consemnate într-o publicaţie ştiinţifică, "Clinical Anatomy".
Italienii au făcut publică colecţia de mumii, păstrată la Spitalul Desenzano de lângă Verona, pentru a arăta modul complex de îmbălsămare pe care l-au folosit cercetătorii din secolul al XIX-lea. Rămăşiţele incomplete a cel puţin cinci oameni se află ,,în stare extrem de bună de conservare" după două secole datorită substanţelor folosite atunci pentru acestă procedură.
Deşi nu sunt cunoscute toate substanţele folosite pentru îmbălsămare, specialiştii contemporani presupun că mumiile au fost injectate cu arsenic şi mercur sau îmbibate într-un complex de soluţii chimice. Ei au ajuns la această concluzie după mai multe investigaţii, pentru care au folosit aparatură tehnologică modernă, cum ar fi un scaner (tomograf) cu raze X performant.
Deşi mumificarea a fost identificată cu Egiptul Antic, procesul s-a menţinut de-a lungul anilor, fiind folosit în scopuri medicale până aproape de zilele noastre, informează Daily Mail.
Identitatea exponatelor nu este cunoscută. Specialiştii italieni susţin că două ar fi aparţinut unor mercenari, în timp ce restul ar fi fost ale unor foşti pacienţi.
Unul dintre membrii forului academic, profesorul Giovan Battista Rini, a îndepărtat pielea de pe un exponat, pentru a prezenta auditoriului muşchii, căile respiratorii şi vasele de sânge din zona capului. Specimenele italiene au păr şi dinţi falşi, iar globii oculari au fost adăugaţi în mod artificial. Cu toate acestea, cadavrele s-au conservat foarte bine de-a lungul celor aproximativ 200 de ani.
Niciun comentariu: