» » » Descoperire fără precedent în Marea Britanie

Arheologii au descoperit la Peterborough, in Marea Britanie, o asezare istorica ce facea parte dintr-un oras din epoca romana, din secolul al II-lea d.Hr. Cladirea principala, cu doua etaje, de acum 2000 de ani, reprezinta o descoperire romana rara facuta in Marea Britanie, au comunicat arheologii, potrivit BBC News.
Desi orasul, cunoscut sub numele de Durobrivae, era atestat documentar, fiind o asezare strategica pentru deplasarea trupelor romane, existau foarte putine dovezi despre ocupanti, in partea de est a orasului.
Acum, arheologii de la Oxford si Peterborough au descoperit o cladire si o ferma agricola din secolul al II-lea d.Hr. "Cladirea cu doua etaje a fost construita din calcar, fiind pardosita cu un mozaic fin, iar peretii tencuiti in rosu si verde", a spus arheologul Rebecca Casa Hatton.
Cladirea a fost construita in jurul unei curti pavate cu pietre. Au fost gasite si alte cladiri din piatra, ceea ce sugereaza faptul ca structura principala s-a aflat in centrul unei ferme.
S-au descoperit monede de bronz, ceramica, ghivece si alte obiecte, unele dintre ele din Epoca Fierului, din jurul anului 100 i.Hr. "Toate acestea indica faptul ca acest sit a fost important atat in epoca romana, dar si in cea pre-romana. Oamenii au venit aici si au construit o cladire romana extraordinara, fara precedent", a spus Hatton. Ea a adaugat ca cel mai apropiat sit istoric este Palatul Castor, aflat la cativa kilometri la vest de Peterborough. Palatul dateaza din anul 250 d.Hr. si este considerat unul dintre cele mai importante complexe romane din Marea Britanie.
"Toate descoperirile facute in acest sit nou sunt uimitoare pentru Peterborough, din cauza importantei si raritatii lor", a spus Hatton.
 Sursa: http://romaninuk.net

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply