Astronomii au descoperit primele doua planetede marimea Pamantului, care orbiteaza in jurul unei stele similare cu soarele nostru.
Oamenii de stiinta cred ca, in trecutul indepartat, aceste planete ar fi putut sa sustina forme de viata, iar una dintre ele ar fi putut sa aiba conditii similare cu cele de pe planeta noastra, o planeta "geamana" Terrei, transmite BBC.
Planetele sunt stancoase si au o compozitie asemanatoare Pamantului. Ele sunt mult mai aproape de steaua lor decat este Pamantul de Soare, astfel ca o miscare de revolutie completa dureaza 6, respectiv 20 de zile.
Aceste descoperiri au fost descrise drept cele mai importante planete gasite vreodata in afara sistemului nostru solar. In prezent, se crede ca cele doua planete au temperaturi prea ridicate pentru a putea sustine orice forma de viata.
Francois Fressin, un cercetator de la Harvard, a spus ca descoperirea reprezinta inceputul unei noi ere de descoperiri ale mult mai multor planete similare cu a noastra.
Fressin cred ca, odata, aceste planete au avut temperaturi destul de mici pentru a putea permite existenta apei pe suprafata lor, acaesta reprezentand una dintre conditiile esentiale pentru viata, asa cum o stim.
Omul de stiinta crede ca, cu timpul, "cele doua planete s-au apropiat de soarele lor, iar una dintre cele doua are aceeasi marime ca si Pamantul si, in trecut, ar fi putut avea aceeasi temperatura".
Kepler 20f, una dintre planete, are exact aceeasi marime ca a Terrei, in timp ce Kepler 20e, cealalta planeta, este putin mai mica decat Pamantul si mai apropiata de steaua sa decat 20f.
Descoperirea este importanta deoarece este prima confirmare ca exista planete de marimea Pamantului, sau chiar mai mici, in afara sistemului solar.
„Rechin fantomă” nemaivăzut până acum, descoperit în largul Thailandei
-
În largul coastei Thailandei, în apele misterioase ale Mării Andaman,
oamenii de știință au descoperit recent o nouă specie fascinantă de „rechin
fantomă...
Niciun comentariu: