» » » » Astronauţii care au simulat o misiune pe Marte au „revenit“ pe Terra

Doi dintre astronauţi în timpul misiunii Şase astronauţi care au petrecut 520 de zile într-o capsulă dintr-un laborator din Moscova au revenit azi pe Terra. Misiunea a fost însă o simulare a Agenţiei Spaţiale Europene (ESA).
Cei şase membri ai echipajului, Romain Charles (Franţa),Diego Urbina (Columbia), Sukhrob Kamolov, Alexandre Smolevski şi Alexei Sitev (Rusia) şi Wang Yu (China)au coborât ieri din replica unei navete spaţiale.Ei au declarat că starea lor de sănătate este bună şi că misiunea a fost un succes, aşteptând să fie supuşi la noi teste.
Programul Marte - 500 a debutat la 3 iunie 2010 şi a presupus izolarea totală a celor şase membri ai echipajului într-un mediu asemănător celui dintr-o navetă spaţială. Misiunea a inclus şi simularea intrării pe orbita planetei Marte, la 2 februarie. Trei dintre membri echipajului s-au instalat în aşa-zisul modul de coborâre şi „au pus piciorul" pe Marte pe 7 februarie.
Au urmat alte două coborâri, dar şi alte activităţi specifice unei astfel de misiuni. Comunicarea s-a făcut prin e-mail, dar şi aceasta a fost adaptată unei adevărate misiuni pe Marte, toate mesajele electronice fiind livrate cu o întârziere de aproximativ 40 de minute.
Călătoria de întoarcere, după cele 30 de zile de activităţi ştiinţifice, a durat alte 240 de zile.
Acum, cei şase astronauţi - de meserie ingineri, fizicieni şi medici - se for afla timp de patru zile în carantină. Pe 8 noiembrie ei îşi vor împărtăşi experienţa în cadrul unei conferinţe de presă, după cum a anunţat Reuters.

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply