» » Cel mai mare smarald din lume a fost expus în premieră la Bogota




Cel mai mare smarald din lume a fost expus în premieră, sub pază strictă, într-un muzeu din Columbia, ţară în care a fost găsit. Roca neşlefuită, numită "Fura", cântăreşte 2,27 de kilograme, potrivit specialiştilor. Uriaşul smarald a fost descoperit în urmă cu 12 ani în Boyaca, la 47 de mile distanţă de Bogota.
Piatra îşi păstrează forma originală, potrivit lui Jamie Rojas, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Smaralde din Columbia, citat de ITN. Este o piesă unică şi nu are niciun sens să o spargi, pentru că este cea mai mare găsită vreodată. Spartă, ea şi-ar pierde valoarea, mai spune acesta. Fura este estimată având 15.000 de carate, iar un carat este apreciat pe piaţă la 100.000 de dolari.
Columbia este cunoscută drept una dintre cele mai mari exportatoare de pietre preţioase din lume. Până în prezent, uriaşul smarald, care a mai fost admirat la diferite expoziţii de profil din lume, nu a mai fost expus în Columbia, din motive de securitate. Până duminică, 19 iunie, smaraldul poate fi admirat într-un centru de conferinţe din Bogota.

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply