» » Atlantida descoperita de Google Ocean?


Motorul de căutare al Google Ocean a depistat în nord estul Africii ceea ce ar putea fi considerată “reţeaua de străzi” a oraşului antic Atlantida, relatează The Telegraph citat de realitatea.net.
Descoperirea a fost făcută de un inginer aeronautic, care a analizat imaginile captate de instrumentele de explorare subacvatica ale Google.

Formaţiunile de pe fundul Oceanului Atlantic seamănă foarte mult cu sistemul străzilor unui oraş, tocmai din acest motiv, atenţia experţilor în problematica Atlantidei a fost atrasă de acestea.


Coordonatele la care a fost identificată “reţeaua de străzi” sunt 31 15’15.53N 24 15’30.53W, undeva lângă Insulele Canare, iar specialiştii consideră că este o posibilă locaţie a oraşului antic descris de filosoful grec Platon.

” Situl este unul dintre cele mai promiţătoare locaţii în care se presupune că se află Atlantida,aşa cum a fost descrisă de Platon. Chiar dacă se dovedeşte că este doar o formaţiune geografică, tot merită explorată mai îndeaproape”, a spus doctorul Charles Orser, expert în arheologie istorică la Universitatea de Stat din New York.
Potrivit lui Platon, oraşul s-a scufundat în ocean după ce locuitorii săi nu au reuşit să cucerească Atena, în jurul anului 9000 înainte de Hristos. Această legendă a trezit curiozitatea multor cercetători care au dedicat ani de studiu pentru a găsi acest oraş important.
Google Ocean este o extensie a Google Earth care a fost lansată recent. Aceasta permite utilizatorilor să exploreze virtual oceanul planetar, cu ajutorul miilor de fotografii ale peisajului de sub ape.

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply